Geen categorie

Is het je niet opgevallen , het is altijd iemand anders zijn fout …. In de politiek, in de financiële wereld en nu met de studie leningen. We hebben studenten die hun studielening niet terugbetalen omdat ze bijvoorbeeld geen diploma hebben gehaald of omdat ze geen baan kunnen vinden. Je kunt school of studie toch niet de schuld geven als je geen baan kunt vinden? Of de investeringsadviseur als jouw investeringen fout gaat enzovoorts. Het lijkt wel of we in een wereld leven waarin eigen verantwoordelijkheid wordt ontkend!

Enfin, natuurlijk is er wel een kern van waarheid in die beschuldigingen. Wat mij echter verbaasd is dat hoe meer we ontkennen hoe groter de kans dat we iemand anders er de schuld van geven. En eigenlijk is dat heel kinderachtig. Dus laten we dit onderwerp gewoon eenvoudig maken en het hebben over geld. Stel dat van alle dingen in ons leven geld nu net het enige is dat we goed onder controle kunnen houden.

Geld is de smeerolie die zorgt dat ons leventje draait

En ja natuurlijk weet ik ‘t, onze gezondheid, onze relaties en onze spiritualiteit zijn ook hele belangrijke gebieden. Maar realiseer je dat waar we een goede controle hebben over onze gezondheid, onze relaties en onze spiritualiteit, het is erg lastig om een ander de schuld te geven voor een slechte gezondheid of een zwakke mentale gesteldheid. En met geld is dat even anders. We maken het, we geven het uit en dus hebben we er controle over. Zelfs met die ellendige inkomstenbelasting, vervelende werkgever, vreselijke schulden, maar controle hebben we wel over de manier waarop we omgaan met financiële aangelegenheden.

Daarom! Laten we het heft in eigen handen nemen door ons geld wel goed te beheren. Hoe we dit doen? Door te plannen!! Het gaat niet om budgetteren , maar het gaat om de planning….Stop met het steeds weer budgetteren van je geld en start met het plannen van je uitgaven vandaag.

Het is niet mijn schuld

Het proces is eenvoudig:

  • begin met je gemiddelde bruto loon
  • haal daar je gemiddelde maandelijks inkomstenbelastingen, je zorgverzekeringswet, gemeente belastingen vanaf
  • en wat je dan over houdt na aftrek van al die belastingen maak je een plan in categorien over hoe je elke euro wilt uitgeven iedere maand
  • tot slot volg je geldstroom volgens dit uitgaven plan. Gebruik de gereedschappen die je hiervoor hebt, zoals onze online tool, de MonkeyCoach academie.

Maak iedere beslissing om tot een uitgave te komen op basis van wat er in je “geldplan” over is. Nadat je de lopende maand goed bent doorgelopen ga je dit herzien en weer aanpassen en laat datgene wat je over hebt gewoon doorlopen naar de volgende maand. Als je op deze manier gaat plannen zul je zien dat je elke maand meer geld overhoudt. En zo kom je sneller uit de schulden en heb je langer de tijd om straks van een oude dag te genieten. Sterker nog, je zult je veel beter voelen, je voelt je geweldig, je denkt positiever over jezelf en je krijgt meer geloof in je eigen financiële toekomst!

 

En het is allemaal je eigen schuld!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment