Geen categorie
We horen het altijd weer, dat verhaal dat tegen de tijd “dat ik met pensioen ga is de AOW toch verleden tijd“.  En velen wordt zenuwachtig bij de gedachte dat ze hun sociale verzekeringsinkomen (AOW en andere staatssubsidies voor de oude dag) moeten maximeren om rond te komen. En tot slot krijg je nog een issue met het heffen van belastingen op deze uitkeringen voor later, want wie AOW ontvangt met een aanvullend pensioen gaat gewoon belasting betalen. Wat doe je eraan…wat doe je ermee is misschien het beste gezegd?
 Hoewel we niet zo van de subsidies zijn, kunnen die sociale voorzieningen voor jou wel van onschatbare waarde zijn! En ze bieden wellicht wel een stevig fundament voor jouw pensioen inkomen.
Om te beginnen kun je met enige hulp van bijvoorbeeld svbeen SVB, internet e.d. aardig schatten wat je inkomen uit AOW zal zijn. En gezien de staat toch wel echt van plan is om dit soort typische subsidies als een echt voorziening te blijven zien voor iedereen kun je er vanuit gaan dat jij deze subsidie (gecorrigeerd voor inflatie) gewoon gaat krijgen.
Probleem opgelost? Nee, want de AOW bood in de oude tijden weliswaar een mooi fundament, nu leven we in een tijd dat we 100 gaan worden en dan is het niet zo fijn als je 30 jaar lang op een AOW houtje moet bijten.
Mijn punt is dat je niet in het ravijn valt, maar toch wel ergens van een rots lijkt af te glijden als je niks doet. Betaal je op je AOW nog een beperkte belasting, voor aanvullend pensioen is dat al heel anders. En de overheid kennende die toch steeds meer wilt gaan spenderen lijkt het zal die belastingen echt niet flink gaan verlagen. Kortom wil je blijven genieten dan moet je toch echt wat doen.
Nu zijn er maar weinigen die de echte regels kennen (en voor wie onze MonkeyCoach principes kent, het kennen van de regels van het financiele spel dat je speelt is van groot belang!). We horen en zien veel in het nieuws, lezen de krant, maar vaak zonder te weten wat we lezen. Ik stel voor dat je vanaf nu, als je iets over dit onderwerp tegenkomt, je gewoon even de tijd op die regenachtige zondag neemt om goed te lezen wat je leest. Misschien is het goed om een keer langs te gaan op het belastingkantoor, of de SVB om vragen te stellen. Daarna kun je wellicht weer bij je accountant of adviseur terecht om het met hem/haar af te stemmen.
Je vraagt je af wat het kennen van deze regels met zich meebrengt? Ik las laatst een stuk waar in staat dat onderzoek uitwijst dat mensen zo’n € 20.000 gemiddeld missen aan inkomsten van sociale voorzieningen omdat ze niet van het bestaan afweten.Natuurlijk is het niet gezegd dat dit voor iedereen telt en dat het bedrag ook voor iedereen zo hoog zou zijn maar het zegt wel genoeg over hoe we hier tegenaan moeten kijken.

En als je dan op een dag alles weet, let op dat deze inkomsten ook nog een worden belast. Heb je teveel inkomsten dan ga je hele dikke inkomstenbelasting betalen over je pensioen inkomen, zodanig dat het weleens flink effect op je pensioen kan hebben. Gelukkig gebeurd dat alleen als je een goed aanvullend pensioen hebt, maar toch!

Laat vandaag de dag zijn dat je besluit om je eenmaal per maand 2 uurtjes te begeven op het internet om je de regels van dit onderwerp eigen te maken.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment