Geen categorie

Eigen risico stijgt met 10 euro

Het eigen risico gaat van 375 euro naar 385 euro. Sinds de invoering in 2008 is het eigen risico ieder jaar gestegen. In 2008 was het eigen risico nog 155 euro. Vorig jaar was het al 375 euro en in 2016 wordt het nog een tientje duurder.

Zorgpremie wordt 85 euro duurder

De premie voor de zorgverzekering stijgt in 2016 met iets meer dan 7 euro per maand, wat neerkomt op 85 euro op jaarbasis. Dat voorspelt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierbij is uitgegaan van de zogenaamde rekenpremie en de geschatte nominale opslag. Dit is een schatting, uiteindelijk bepalen de zorgverzekeraars zelf wat ze met de premie doen. Het kan zijn dat de premie bij de ene verzekeraar meer stijgt dan bij de andere. Zij mogen dit namelijk zelf bepalen, als ze maar uitgaan van de rekenpremie.

Zorgtoeslag gaat omhoog met 71 euro

De zorgtoeslag gaat volgend jaar omhoog met 71 euro. Dat betekent dat je meer geld van de overheid krijgt om je zorgpremie te betalen. Niet iedereen krijgt zorgtoeslag. Je moet hiervoor voldoen aan de inkomenseis en je spaargeld mag niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Er zijn nog meer eisen. voor meer info stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

 

Wijzigingen vergoedingen basisverzekering

Naast deze wijzigingen verandert er ook wat aan de vergoedingen. De vergoedingen uit de basisverzekering worden door de overheid bepaald. Zo blijft kraamzorg in het basispakket en verdwijnt de eigen bijdrage voor gehoortoestellen voor kinderen.

independer-logoAndere wijzigingen op zorggebied

  • Patiënten die in een verpleeghuis zitten, krijgen 1.000 euro per jaar voor dagbesteding. Dit moet ertoe leiden dat bewoners per vijf dagen een uur aandacht krijgen van een begeleider.
  • Het kabinet investeert 375 miljoen euro in de zorg: 133 miljoen voor betere zorg in verpleeghuizen en 100 miljoen om personeel in verpleeghuizen op te leiden.
  • Voor mensen die eerder dit jaar te maken hebben gehad met de problemen rondom het persoonsgebonden budget (pgb), wordt 20 miljoen euro vrijgemaakt.

 

Zorgverzekering 2016 afsluiten vanaf half november

Vóór 19 november moet je zorgverzekeraar jou informeren over je zorgverzekering voor 2016 en welke premie je gaat betalen. Je hebt dan tot en met 31 december 2015 de tijd om eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment