CoachWanneer ouders op dezelfde manier omgaan met de opvoeding van hun kinderen leidt dit tot een beter resultaat
dan wanneer de ene ouder erg toegeeflijk is en de ander streng. Kinderen leren al snel naar welke ouder ze toe moeten als ze iets willen. Op één lijn zitten in de opvoeding helpt op elk gebied. Denk maar aan smartphone gebruik, eetgewoontes of het uitgeven van geld. Door op één lijn te zitten kunnen veel problemen voorkomen worden die leiden tot confrontaties binnen het gezin.

We zullen twee verschillende voorbeeldgezinnen bekijken om te zien hoe het op een lijn zitten een groot verschil kan maken.

De familie Smit is het er over eens hoe ze hun geld uitgeven. Ze hebben een begroting. Ze moeten op hun uitgaven letten, net als de meeste mensen, maar ze geven maandelijks minder uit dan ze verdienen zodat ze geld opzij kunnen zetten voor noodgevallen. Toen hun verwarmingsketel kapot ging, dit kostte € 899 om te vervangen, hadden ze geld om dit te kunnen doen. Er ontstond hier geen gezinsdrama.

Vergelijk de familie Smith met de familie Jacobs. Ze geven al hun geld uit en hebben nooit iets over. Toen hun vaatwasser kapot ging moesten ze met de hand gaan afwassen, omdat ze geen geld hadden om een nieuwe te kopen. Elke avond hadden ze ruzie over wie er moest afwassen. In hun geval ging het emotionele drama maanden door.

Het is zo belangrijk om financieel gezien op één lijn te zitten; van de manier waarop het uitgegeven wordt, er betaald wordt met een creditcard, of er gespaard wordt voor noodgevallen of niet en hoe u hiermee omgaat zonder ruzie te maken. Voor een eenvoudig 7 punten systeem om te beginnen met een eensgezind financieel plan gaat u naar www.monkeycoach.nl en belt u me gratis om te bespreken wat ik kan doen om u en uw partner te helpen om goede financiële gewoontes te formuleren: 06-53413512

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment