Geen categorie

 

Bij het horen van de term ‘leasen’ denken de meeste mensen direct aan auto’s. Dit komt omdat velen wel iemand kennen die een auto van de zaak heeft. Dit is in de meeste gevallen dan een leaseauto. Maar toch is leasen meer dan alleen maar auto-leasing. Zo worden bijvoorbeeld ook trucks, kopieerapparaten, telefooncentrales en metaalbewerkingsmachine geleaset.

Bij het horen van de term ‘leasen’ denken de meeste mensen direct aan auto’s. Dit komt omdat velen wel iemand kennen die een auto van de zaak heeft. Dit is in de meeste gevallen dan een leaseauto. En tegenwoordig maken ze het helemaal mooi, je kunt zelfs heel eenvoudig privé je auto leasen! En toch is leasen meer dan alleen maar auto-leasing. Zo worden bijvoorbeeld ook kopieerapparaten, telefooncentrales en machine geleaset.

Leasen kun je eigenlijk niet met geld lenen vergelijken, maar beter met huren. Het is een overeenkomst tussen een bedrijf en een klant. Hierin staat dat het bedrijf gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs een bepaald goed (bijvoorbeeld dus een auto) aan haar klant beschikbaar stelt.

Voor veel bedrijven vormen de kosten van het geleasede object een flink deel van de begroting. Aan deze goederen kleven vaak grote onzekerheden, zoals restwaarde en onderhoud. Om deze onzekerheid weg te nemen, kunnen ze dan kiezen voor leasing. Je hebt dan iedere maand dezelfde kosten, wat duidelijk is voor de budgettering. En daar zit hem nu de crux eigenlijk is lease vooral handig als het om “groter” gaat….

lease

Wat is financial lease?

Financial lease is een variant op het ‘gewone’ leasen, het is eigenlijk een vorm van huurkoop. Bij financial leasing koopt de klant als het ware het gewenste product en zorgt de leasemaatschappij voor de financiering. Gedurende de leaseperiode wordt het geleasede middel in gelijke termijnen afgelost. De leasemaatschappij is tijdens de looptijd van het contract de juridische eigenaar van het object en de klant de economische eigenaar. Aan het einde van de looptijd, als alle termijnen zijn voldaan, is de klant volledig eigenaar van het geleasede goed.

Het risico van waardevermindering van het goed ligt bij financial lease, in tegenstelling tot het ‘gewone’ leasen, bij de klant. Dit wil zeggen dat als het geleasede goed tijdens de leaseperiode minder waard wordt, de klant bij financial lease voor deze vermindering opdraait. Bij het ‘gewone’ leasen komen de kosten dan voor rekening van de leasemaatschappij.

Dus voor jou als particulier is lease een vorm van extreme luxe, veel gemak weinig zorg en zoals altijd betaal je daar goed voor. Daarom raad ik je eigenlijk aan eerst te sparen en  dan zelf te kopen en vervolgens weer sparen voor de volgende koop. Vergelijk je spaarbedrag met het lease bedrag en wat je overhoudt zet je ook nog apart om mee te investeren.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment