Geen categorie

http://monkeycoach.nl/wat-is-er-nou-zo-fantastisch-aan-een-overschot-van-inkomen/In mijn dagelijkse praktijk heb ik te maken met mensen in allerlei verschillende situaties, en geloof ‘t of niet maar een van de grootste problemen is dat men niet snapt wat de kracht is van een cashflow overschot. Echt maar heel weinigen begrijpen alle voordelen die ze kunnen hebben als ze hun dagelijkse financiën onder controle hebben en hierdoor in staat zijn een aanzienlijk vermogen op te bouwen.

Carpe Diem (pluk de dag) is zo belangrijk in onze hedendaagse consumptieve maatschappij dat het voor de meeste mensen vrijwel onmogelijk is geworden om na te denken over het feit dat het beter is om geld voor jou te laten werken dan andersom ! Het gevolg is dat het geld meer waard wordt zodat je uit de dagelijkse “RatRace” glipt.

Het belang van cashflow kan maar in zekere zin uitgelegd worden, vervolgens moet het ondervonden worden om het goed te begrijpen

11702540563_45cdb2e171_bEen overschot in je dagelijkse budget zorgt niet alleen dat je nog meer van die consumptie goederen kunt kopen namelijk, het opent ook de mogelijkheden om een enorme welvaart op te bouwen die voor de lange termijn zorgt voor een verregaand gevoel van rijkdom. [ hier een foto plaatsen ]

En het opbouwen van een dergelijke cashflow is alleen mogelijk als je de fundamenten en de beproefde wijzen voor het opbouwen van vermogen begrijpt. Het zijn de regels van het managen van je geldstrom. Het zijn ondermeer de regels die we uitleggen en toepassen in ons financiele coachings programma. Als je die regels leer en toepast, dan bouw je de bouwsteentjes tot een vesting die zorgt dat je jouw financien onder controle hebt en een positieve cashflow kunt genereren.

Belangrijk bij het bouwen van vermogen is om te begrijpen dat er verschil zit in het effect van de vermenigvuldiging, dit is het effect wat je hebt als je geld hebt in plaats van schulden. Het werkt zelfs als je maar een klein beetje overhoud, ga maar na:

4 x 4 x 4 x 4 = 256

4 + 4 + 4 + 4 = 16

Dit effect van vermenigvuldigen geeft simpelweg een veel beter resultaat dan dat je de zaken bij elkaar optelt. Vooral mensen met veel welvaart begrijpen dit principe. Ze zorgen dat hun uitgaven onder controle blijven, ze elimineren de (foute) schulden, plannen hun financien, beschermen hun bezittingen en verminderen tegelijk hun belastingdruk zoveel als mogelijk waardoor er in hun vermogens ontwikkeling een effect van vermenigvuldigen in plaats van optellen ontstaat. Ze zijn veel efficienter met de tijd en middelen, zorgen ervoor dat hun overschot ervan aan het werk kan gaan en dat alles gelijktijdig.

Een gemiddelde welvarende burger in bepaalde delen van onze Westelijke wereld, bezit 1 miljoen aan vermogen maar slechts 200.000 aan schuld en slechts een minimal percentage hiervan betreft een credit card schuld!

De meeste welvarende mensen zitten veel in onroerende goederen (naast hun eigen woning), meer dan andere typen luxe zoals sieraden, auto’s of een boot. Het bezit van huurpanden, met hun ondeindige bron van inkomsten, zijn een belangrijke manier om rijk te worden. [foto van een auto]

In het algemeen tonen de statistieken dat welvarende mensen niet in hele dure auto’s rijden, dus zie  je een mooie sportwagen denk dan niet meteen “die is rijk”, vermoedelijk zitten ze gewoon tot over hun oren in de schulden….zal de gemiddelde waarde van een auto in bezit op € 20.000 liggen, denk erom dat deze waarde dagelijks verminderd en de vermenigvuldiging van jou welvaartsgroei tegenhoud.

Juist datgene wat bij de middengroep als schuld staat, persoonlijke leningen voor auto’s, boten of credit card schulden, zijn niet bestaand bij miljonairs. Ze leven gewoon niet boven hun stand!

Dus wat kun jij hiermee? Exact, kijk maar gewoon of jij ook van dit sort zaken als hierboven in je portefeuille hebt zitten en als dat zo is zorg dan dat je er wat aan doet zodat jouw vermgenigvuldiging zich kan ontwikkelen.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment