Geen categorie

MonkeyCoach geeft financieel advies over hoe je financieel plaatje eruit moet zien. Hoe kijken wij aan tegen de dure decembermaand? “Het belangrijkste is dat je het financieel niet moet zien als één maand. Kijk vooruit. Laat het niet aankomen op één salarisstrook. Probeer het hele jaar extra geld opzij te zetten voor de dure december maand. Zet het in je budget van MonkeyCoach en zet elke maand geld opzij op je spaarrekening voor de dure december maand.

Anticiperen

“In die jaarplanning kun je anticiperen op de feestdagen. Maar ook op bijvoorbeeld de vakanties, die vaak duurder uitvallen dan je denkt. Bovendien: we houden rekening met de zomervakantie en eventueel de wintersport. Maar 49515de92888ca0638c55ccf7cc77fa9tussendoor hebben de kinderen ook nog herfst-, voorjaars- en meivakantie, waarin je misschien ook nog op vakantie wilt. Of een weekendje weg. En wat dacht je van maanden met veel verjaardagen?”

“Als je lang genoeg van tevoren financieel rekening houdt met dit soort gelegenheden, hoeft je op het moment zelf nergens zorgen over te maken. En kun je er nóg meer van genieten.”

Vier spaarpotjes

Dus eigenlijk zou je vier spaarpotjes moeten hebben: één voor je pensioen, één voor vaste kosten, één voor het huishoudgeld en één voor de reserveringen. Het laatste potje kan je aanwenden voor de dure decembermaand.”

Optimaal profijt

“Door voor elke spaarpot een aparte rekening te openen, houdt je het overzicht. Bovendien profiteer je dan zo optimaal mogelijk van de rente aan de ene kant en vrijheid aan de andere kant. Voor je  pensioen wilt je een zo hoog mogelijke rente. Dat kan door je spaargeld voor een langere tijd vast te zetten of nog beter te investeren. Voor die wasmachine wilt je meteen, eenvoudig én kosteloos bij je geld kunnen. Bijvoorbeeld op een (internet)spaarrekening. Een deposito is een mooie tussenvorm.”

Wilt je meer informatie over je geld organisatie. Neem dan contact op met  customersupport@Monkeycoach.nl

Onze financiële planning is gericht op nu, later en veel later

Verder bekijken we het vooral per maand. Met een buffer voor noodgevallen, zoals de wasmachine die kapot gaat. Het is goed om samen met ons een financiële jaarplanning te maken.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment