Krap met geld maar wel leuke dingen doen?

Leuke dingen doen met weinig geld

Veel mensen die krap zitten met geld gaan zuinig om met hun geld om. Jij ook? Dan ben je al goed op weg. Het kan vrij zwaar worden om dit vol te houden. Vooral wanneer je collega’s op een mooie vakantie gaan en jij thuis moet blijven om te sparen.

Wens jij ook wel eens dat je jezelf even kan verwennen zonder dat je financiële situatie daarbij wordt beïnvloed? In dit artikel vertel ik je hoe je af en toe uitgaven kunt doen, zonder dat je je hierbij schuldig gaat voelen tegenover je financiën.

Geld maakt niet gelukkig

Wij zouden simpelweg geen mensen zijn als wij niet meer wilden. Wij belonen onszelf graag na een simpele werkdag. Geld uitgeven aan leuke dingen is natuurlijk de meest standaard manier om onszelf te belonen.

Het heeft echter geen zin om alle spullen te kopen die celebraties ook hebben. Celebraties krijgen deze spullen namelijk vaak gratis. Rijk zijn betekent niet altijd enorm veel geld hebben. Het gaat erom om te leren leven met de dingen die jij hebt. En hiermee het maximale uit je leven halen.

Check je financiën

Houd je financiën goed in de gaten. Veel mensen durven niet naar hun financiën te kijken. Toch moet het een keer gebeuren. Maak van hier uit een voor elke maand. Hoeveel komt er naar binnen en hoeveel gaat eruit? Kan je ergens op bezuinigen? Je hoeft niet boodschappen te doen met de auto, gebruik een fietstas. Eten op werk kun je ook thuis klaar maken. Maak serieuze bezuinigingen wanneer je uitgaven een stuk hoger zijn.

Maak je begroting

Zijn je inkomsten groter dan je uitgaven? Dan ben je goed op weg. Nu kun je ruimte maken voor uitstapjes, shoppen of vakanties. Hoe belangrijk zijn deze activiteiten voor jou? Wanneer ze erg belangrijk voor je zijn, kun je overwegen om nog nog meer te bezuinigen op andere dingen. Zodat de ruimte nog groter wordt.