Geen categorie

Ouders krijgen in 2016 te maken met een aantal veranderingen op het gebied van hun geldzaken. De veranderingen op een rij.

Meer kinderbijslag

De kinderbijslag wordt voor het eerst sinds 2012 weer aangepast aan de prijzen. Hoeveel kinderbijslag je krijgt hangt af van de leeftijd van je kinderen. De kinderbijslag stijgt per kind per kwartaal met €6 tot €9. Op 1 juli 2016 stijgt de kinderbijslag weer mee met de prijzen.

Wil je weten hoeveel kinderbijslag jij ontvangt stuur dan een bericht naar: customersupport@Monkeycoach.nl 

Meer kindgebonden budget voor twee of meer kinderen

Hoeveel kindgebonden budget je maximaal kunt krijgen hangt af van hoeveel kinderen je hebt en hoe oud ze zijn. Het maximale kindgebonden budget gaat omhoog als je twee of meer kinderen hebt. Hoe hoog deze toeslag precies is hangt af van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe minder toeslag je krijgt. Let op: het gaat om het inkomen waarover je box 1 inkomstenbelasting betaalt. Dit is je inkomen na aftrekposten, zoals de hypotheekrenteaftrek.

Meer kinderopvangtoeslag

Als je bruto inkomen hoger is dan ongeveer €20.000 per jaar, krijg je een groter deel van de kosten voor Prijsvergelijkkinderopvang vergoed. Verder stijgt de maximum toeslag per uur. In 2015 gold voor dagopvang een maximale vergoeding van €6,84 per uur. Dat is in 2016 €6,89 per uur. Vaak is het uurtarief dat kinderdagverblijven rekenen hoger. Dit verschil moet je helemaal zelf betalen en hierover krijg je dus geen kinderopvangtoeslag.

Extra belastingvoordeel als jij en je partner werken

Als je een kind onder de 12 jaar oud hebt en jij en je partner werken, dan hebben jullie recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Dankzij deze heffingskorting betaal je minder inkomstenbelasting. Deze korting is in 2016 maximaal €617 hoger dan in 2015. De maximale heffingskorting is €2.769.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment