Tijd is geld

Hoe bespaar je jouw tijd het beste?

‘Time is money’; Het was een quote van Benjamin Franklin. Hiermee gaf hij aan dat tijd productief moet worden gebruikt. In dit artikel leg ik de principes uit over het beheren van zowel tijd als geld.

1. Geld in beweging maakt meer geld.

Wanneer iemand geld plaatst op de bank leent de bank het uit een ander persoon. De opbrengst van die lening worden geplaatst op een andere bank die het ook weer uitleent.  Hierdoor verdubbelt het bedrag wanneer het steeds weer wordt gebruikt. Dit voorbeeld geldt ook voor tijdsbeheer. Wanneer je een werknemer inhuurt voor 20 euro per uur, maar hun werk levert voor jou 40 euro op, heb je jouw tijd vermenigvuldigd. En daarmee ook jouw geld.

2. Wanneer je jouw geld bijhoudt, heb je het onder controle.

Door je inkomsten en uitgaven goed bij te houden weet je goed hoeveel geld je nog hebt en aantekeningen van hoeveel verschillende activiteiten kosten, zoals een vakantie. Hiermee kan je de activiteiten in de toekomst goed van te voren plannen. Wanneer je de tijd bijhoudt weet je hoeveel het kost om een project te voltooien of om winst te boeken bij een bepaalde investering.

3. Always look at the big picture

Wanneer je van plan bent met pensioen te gaan is het belangrijk om te weten wanneer je genoeg geld hebt. Hanteer dit principe ook naar je tijdsbeheer. Maak een lange termijn planning en duidelijke doelen voor jouw toekomst. Kijk hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt.

4. Investeer in je carrière.

Dat tijd geld kost betekent niet dat je non-stop moet werken en zo snel mogelijk taken moet voltooien. Neem altijd af en toe pauze. Probeer daarnaast altijd te investeren in je carrière. Wanneer je niet tevreden bent met je werk is het belangrijk om altijd op zoek te blijven gaan naar je passie en carrière ambities. Maak tijd vrij om kansen te ontdekken om je heen.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl 

Mocht je vragen hebben over deze blog stuur ons dan een mail. Ons mail adres is info@monkey-coach.nl 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment