Geen categorie

Wil je een keer een leuk boek lezen over geld ? “the richest man in babylon” is geschreven door George Clason, jaren geleden alweer. En het is een makkelijk leesbaar boek maar wel met veel wijsheid op het gebied van je financien.
Enkele van mijn favoriete paragrafen uit het verhaal zijn nummers III, IV en V.    In deze delen heeft de hoofdpersoon (Dabisir) minstens 10 schulden bij vrienden en anderen, met een tegenwaarde van 119 zilverstukken en 141 koperstukken . Logisch dat dit voor Dabisir een groot problem is, hij had namelijk niet genoeg verdien capaciteit om deze schuld te betalen. Dus wat deed hij hiermee ?  Precies wat de meesten van ons doen in zo’n situatie, wegrennen van de verantwoordelijkheden. En het gevolg was dan ook dat de situatie nog slechter werd. Hij kon niet meer voor z’n gezin zorgen, zelfs zo erg dat zijn vrouw tijdelijk bij haar vader moest gaan wonen.

Vervolgens ging Dabisir langs bij een wijs man met de naam Mathon. Mathon adviseerde hem om het volgende te doen: van al het geld dat hij verdiende (Dabisir was ZZP handelaar in kamelen dus hij had een wisselend inkomen) moest hij 10% aan zichzelf betalen, 20% aan zijn schuldeisers en 70% bleef er over om van te leven. Dit plan werd helaas niet goed ontvangen door de leveranciers,

Ze scholden Dabisir uit en lieten hem bijna allemaal vallen en ze beloofden hem ’t leven zuur te maken. Desondanks waren diverse schuldeisers bereid om het plan te accepteren! En zo ging Dabisir aan de slag met hetgeen waar hij goed in was.

Het leven was niet eenvoudig. Soms had hij heel weinig inkomsten. Maar desondanks bleef hij bij het oorspronkelijke plan en ook zijn vrouw steunde hem door dik en dun. Zelfs als er geen geld was om leuke dingen te kopen, of al er maar weinig was om te eten.  Andere tijden waren weer beter. En wat het mooie was….Dabisir hield zich aan zijn afspraken, zijn schuldeisers werden beloont voor hun geduld want in tegenstelling tot vroeger ontvingen ze nu wel betalingen. Of dat nou een kleine of een grote betaling was, dat maakte niet uit het was een mooie ontwikkeling om te zien. Ook al waren er schuldeisers die het helemaal niet eens waren met deze aanpak.

Debt….uiteindelijk kwam de dag dat Dabisir in staat was om zijn laatste schulden af te lossen, hij vierde deze dag door terug te kijken op de relatie met zijn schuldeisers van wie sommigen hem smeekten om hen te vergeven en van wie sommigen hem complimenteerden met dit succes!

Dabisir merkte op dat de schuldeisers niet de enigen waren die nu tegen hem opkeken ook anderen spraken nu met respect en bewondering over “deze man”. En over zijn eigen vrouw zei hij “ze kijkt mij nu aan met een glinstering in haar ogen die elke man vertrouwen in zichzelf geeft”

Onze hoofdpersoon maakt in zijn verhaal een krachtige statement: “uiteindelijk is ’t het plan dat mij het succes bracht” . Ik zorgde ervoor dat ik al mijn schulden kon aflossen en toch ook nog geld kon overhouden voor mezelf en mijn naasten. Ik schreeuw dit uit naar iedereen die behoefte heeft om verder te komen in het leven. Het zal een ex-slaaf in staat stellen al zijn schulden te betalen en goud in zijn portemonnee te vinden.

Zal het helpen om mij vrij en onafhankelijk te maken ? Ik ben nog niet klaar voor mezelf, nog niet klaar met het uitvoeren hiervan want ik ben er van overtuigd dat als ik deze aanpak verder opvolg ik een rijk mens tussen de mensen zal worden!

Eigenlijk zijn het boek en zijn verhalen een mooi voorbeeld van het MonkeyCoach traject. MonkeyCoach is jouw wijze adviseur en als je de opdrachten en het plan ervan volgt baan je de weg naar financiële vrijheid. Je kunt met dit systeem de verhalen uit het boek tot realiteit voor jezelf maken. Ook jij kunt meer geld overhouden en de rest van je leven genoeg geld hebben als je de principes leert van goed uitgavenbeleid, hoe schuld afbetaling te versnellen zoals Dabisir dit deed en  geld op zij te leggen! Ja allemaal tegelijk.

Vroeger toen ik me nog niet financieel vrij waande behoorde ik tot de schuldeisers die later om vergiffenis moesten vragen. Het ging alleen om geld, het bracht me tot razernij als een schuldeiser niet betaalde waardoor ik regelmatig in de rechtszaal zat.  Maar door te leren van mensen als Dabisir en Mathon heb ik gezien wat de werkelijke kracht van financiële vrijheid kan bieden. Dat is het inzicht van CASHFLOW. Een regelmatige en traag maar gestaag groeiende stroom van inkomsten die voortkomt uit het traject met MonkeyCoach. Tegenwoordig bieden mensen als Dabisir mij ondanks hun problemen die constante stroom zolang ze maar blijven werken op basis van het plan! Het plan dat als doel heeft, meer geld voor meer vrijheid

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment