Geen categorieAfvallen en geld besparen

Je geld bijhouden is essentieel om controle te krijgen over je geld. Dit geld ook voor veel andere problemen. Zoals een dieet bij het afvallen. Hierbij houd je bij wat je zoal elke dag eet om zo gewicht te verliezen.

keuzes

Wanneer ze bijhouden hoeveel ze eten, en hoe vaak ze sporten, kunnen ze betere keuzes maken. Hetzelfde geld voor de financiƫn; Je inkomen en uitgaven bijhouden leidt tot goede informatie om betere financiƫle beslissingen te nemen.

Hoe werkt het?

Het klinkt makkelijk, het concept van bijhouden. En het is daadwerkelijk ook vrij eenvoudig. Toch zijn maar weinig mensen gedisciplineerd om deze tactiek te gebruiken. De meeste zien niet hoe belangrijk het is om stappen verder te komen. Wat leidt tot veel mensen met overgewicht, plus mensen die in de schulden.

Het gaat verder dan simpelweg neerzetten wat we eten of waaraan we geld uitgeven. Veel mensen hebben deze eerste stap gezet maar zien geen verandering. Het gaat erom om te leren wat wij belangrijk vinden en wat onze prioriteiten zijn. Dit gaat om het voedsel wat we eten en waar we ons geld voor uitgeven.

Resultaat

Wanneer we onze prioriteiten in gaan zien, maken we keuzes die totaal anders zullen zijn. Je zal overzicht terug krijgen over het probleem. Sterker nog; door een planning te maken zal je het licht aan het einde van de tunnel zien. Hierdoor raak je meer gemotiveerd om je aan de planning vast te houden.

Maak het niet te moeilijk voor jezelf en blijf jezelf af en toe verwennen. Kijk of je nog extra geld hebt. Of zet elke periode wat geld opzij om daar wat leuks mee te doen.

Het lijkt in het begin moeilijk. Misschien heb je wel inkomsten uit allerlei verschillende plekken. Maak het eerst makkelijk voor jezelf door je inkomsten bij elkaar te plaatsen. Daarnaast zijn er een handjevol apps waarbij je goed je inkomsten en uitgaven naast elkaar kunt zetten en dat je daarnaast ook helpt om je doel te bereiken.