MonkeyCoach 300Wanneer je voor het eerst serieus je financiën managet, je zet een uitgavenplan in elkaar (zoals een budget maar dan veel effectiever) en jij je er ook aan houdt kan dit een deprimerende opdracht lijken. Desondanks, als je maar beperkte inkomsten hebt of je wilt meer controle hebben over je uitgaven, of je streeft naar de onbereikbare geachte financiële vrijheid, dan kun je dit beter eerder dan later onder de knie krijgen.

Dus of je nou een puber bent, student een dertiger in de drukte van het bestaan of voorbij Abraham het maakt niet uit, hier zijn wat tips om je te helpen met je eerste plan om die vermaledijde uitgaven in kaart te brengen:

  1. Maak een overzicht van wat je de afgelopen 12 maanden hebt uitgegeven. De soorten van kosten bepalen is veel lastiger dan de soorten van inkomen te bepalen. Om een veel preciezer overzicht te krijgen van wat je maandelijks uitgeeft en dit in categorieën in te delen, doe je met behulp van je bankrekening en overzichten van credit cards en dergelijke en het kasboekje dat je hebt om de contante uitgaven bij te houden…als je die hebt

mijn geldplan-uitgaven 500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk dus hoeveel je over de laatste 12 maanden hebt uitgegeven. En als je die 12 maand geschiedenis niet hebt ? niet erg, dan doe je het voor 6 maanden of 3 maanden! Het doorlopen van al die uitgaven is best emotioneel en je kan in een situatie terecht komen waarbij je gaat denken “goh waarom heb ik daar zoveel geld aan uitgegeven?”. Dit is prima en helpt je om jouw gedrag met betrekking tot het doen van uitgaven in de toekomst te veranderen. Dit soort informatie geeft je precies aan hoeveel geld je uitgeeft aan diverse categorien zoals gas, water en elektra, boodschappen, autokosten of uitgaan.

  1. Bekijk je uitgaven en stel jezelf realiseerbare doelen. Eenmaal alles in de juiste categorie te hebben gezet, en bekeken te hebben hoeveel je aan iedere categorie spendeert is het de tijd om te bepalen of je er juist aan doet uit te geven wat je uitgeeft aan iedere categorie. Als je teveel uitgeeft, wat denk je dan dat goed zou zijn? En vooral ook wat is te realiseren? Maak van dit bedrag je doel voor de komende maand!
  2. Maak ook een categorie voor het sparen. Zorg in elk geval dat je een categorie opneemt in je uitgaven plan voor het bedrag dat je wilt sparen, dit is dus eigenlijk ook een uitgave. Op die manier kun je het sparen iedere maand als een kostenpost plannen en het is zo ook een post waar je dan niet elke maand mee bezig bent. Sparen tot een routinematig onderdeel van je financiele plan maken is krachtig middel om zeker te zijn dat je ook op lange termijn kunt blijven sparen

Wil je meer tips voor het starten en realiseren van een effectief uitgaven plan, waarbij je jouw kosten kunt volgen en managen, neem dan vandaag nog contact op met de specialisten van MonkeyCoach.nl !

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment