Geen categorieLeer van problemen

Vaak hoor je mensen klagen over hun problemen in het leven. Veel komen niet uit hun schulden of vinden het werk wat zij doen niet leuk. Waarom zij niet de kansen hebben gekregen van andere succesvolle personen. Waarom zij verder moeten leven met het leven dat ze niet kunnen veranderen. De waarheid is dat de kansen altijd aanwezig zijn geweest. Hun oog naar de problemen waren echter nog groter.

De kansen worden vaak gezocht buiten hunzelf. Kansen kunnen je overkomen maar dit is vaak niet het geval. Je moet het uit jezelf halen. Jij wil veranderen. Het is daarom aan jou om veranderingen in het leven te maken.

Halfvol of halfleeg?

“Is het glas half leeg of half vol?”. Iedereen heeft deze vraag wel een keer gehoord. Maar begrijp je hem ook? Het gaat namelijk op de manier hoe jij er naar kijkt. Pessimisten zullen zeggen dat hij half leeg is. Optimisten zullen zeggen dat hij half vol is (tenzij de optimist niet van water houdt).

 

problemen omzetten…

De boodschap is dat de optimist blij is met wat hij heeft. Wanneer je altijd blij bent met wat je hebt zal je positiever en gelukkiger in het leven staan. Op werk zal je vaak worden geïrriteerd aan de problemen op de werkvloer, aan bepaalde collega’s, producten die niet werken. Herkenbaar?

… in kansen

Je kunt je de hele werkdag irriteren aan deze factoren. Deze problemen op werk zorgen er echter ook voor dat jij inkomen krijgt voor jezelf en jouw gezin. Misschien nog wel belangrijker; van deze problemen kun je leren. Je leert je aanpassen, harder te werken, en misschien wel anders te denken. Probeer extra op te vallen bij problemen, neem het voortouw. De kans is dat je opvalt wat de kans op promotie weer vergroot.

 

Leer van problemen

Of we het nu hebben over geldproblemen, werkproblemen of thuis; problemen geven ons de kans om te leren en groter te worden. Wanneer je zelf je problemen oplost in plaats van erover te klagen, schrijf je jezelf in voor de Universiteit van het leven. Jij beseft dat je problemen hebt en hier moet jij zelf wat aan doen. Hoe saai zou het leven zijn als alles ging zoals jij het wil?