panamaAfgelopen week was het dan eindelijk raak! Panama Papers, maar ze hadden net zo goed Londen Papers, Amsterdam Papers of Wyoming Papers genoemd kunnen worden.

En laten we eerlijk zijn je moet je verdomd goed verdiepen in het verhaal om te begrijpen of iemand nu legaal of illegaal bezig is. Het is natuurlijk smeuïg als bekende personen door het slijk gaan. Uiteindelijk is het voor veel mensen vermoedelijk toch niet meer geweest dan “geld veilig stellen” of “de onbekende Miljonair blijven”.

 

Het verschil met jou en mij is dat wij geen idiote bedragen gaan uitgeven voor een beetje minder belasting betalen en privacy. De besparingen voor rijkere mensen zijn al dicht bij huis te vinden. Neem nou de vermogende ouder die kinderen heeft die voor zichzelf als ZZP ondernemer starten. Natuurlijk heeft dit ZZP kind geen geld en inkomen om een dure woning met bedrijfsruimte of kantoor te kopen. Dus wat doet ouderlief, de € 350.000 kostende woning financiert hij voor zijn ZZP kind in ruil voor een mooie marktconforme huur. Hup meteen 15% van € 350.000 in box 3 bespaart want een verhuurde woning wordt lager gewaardeerd in box 3 dan een niet verhuurde woning.

Besparing 630 euro.

 

En wat doet ons ZZP kind….? Die betaald huur, is de huur te hoog dan kan een deel terug geschonken worden zonder belastingheffing tot circa € 5.000 per jaar. Daarnaast als ZZP kind het huurpand meer dan 10% voor de onderneming gebruikt mag hij/zij huurrecht activeren. Dat laatste is een papieren kwestie waar je boekhouder aardig raad mee weet. En vervolgens kan ons ZZP kind alle huurkosten als kosten opvoeren. Je zou dus bijna denken dat ZZP ‘ers die een huis willen kopen niet goed bij hun hoofd zijn.

Er zitten nog wel een aantal haken en ogen aan maar dat is te verwaarlozen. Kortom, je bespaart je de reis naar Panama, de dure adviseurs en je gaat toch duizenden euro’s besparen op de belastingen omdat je een aardig vermogen hebt.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment