brandOf je nu 1 personeelslid in dienst hebt of 100. Ondernemen betekent altijd risico’s nemen. Een punt van zorg bij veel ondernemers in deze verhardende maatschappij is wat er gebeurt bij zakelijke calamiteiten en (bestuurders) aansprakelijkheid:

 

Een schuldeiser kijkt natuurlijk eerst bij de ondernemer naar binnen, maar als hij ’t daar niet kan halen is de eventuele prive partner de klos. En bij gemeenschap van goederen kan de schuldeiser terecht bij het huwelijks vermogen van het stel. Daarom bieden huwelijkse voorwaarden een uitkomst; dan kun je “de schade” beperken of uitsluiten. Een voorbeeld hiervan zijn de huwelijkse voorwaarden met een periodiek verrekenbeding. Jaarlijks maak je een afrekening. Men kijkt dan naar het opgebouwde vermogen, de huishoudelijke- en andere kosten worden afgetrokken en wat daarna overblijft kan voor 50% naar de andere (niet ondernemende) partner worden overgemaakt. Op deze manier kan de schuldeiser niet aan dit deel van het echtelijk vermogen komen. Ook schenken is een manier van veiligstellen; let op het geld moet dan wel echt overgeboekt zijn!

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment