Geen categorie

Regelmatig heb ik discussies over financiële vrijheid, maar wat is dat eigenlijk. Het is niet mijn bedoeling om dat hier helemaal te analyseren maar het zijn wel leuke gesprekken die je krijgt. Iedereen kan financieel vrij raken en in een land als Nederland is dat eigenlijk helemaal een eitje. Als je 15-20 jaar even flink je best doet en zuinig leeft heb je zoveel gespaard dat je met een zuinig leven echt heel ver kunt komen. Ooit zei een klant “met 2 dagen in de week werken heb je in Nederland je geld al verdient” en zo is het.

 

Toen ik er net mee begon en over nadacht was deze vrijheid in mijn gedachten het hebben van veel luxe, veel dure vakanties en een leven zoals de sterren dat leiden. Maar als dan eenmaal de boel wat gaat bezinken dan kom je uiteindelijk toch weer bij jezelf en ga je goed nadenken over “wat iets betekent” . Je praat met anderen over het onderwerp en komt tot de conclusie dat financiële vrijheid voor iedereen wat anders is. Daarom beperk ik me tot mezelf en definieer ik dit als “niet meer verplicht zijn te werken voor geld”. Ik zou er nog aan willen toevoegen dat je de macht hebt om het geld te verplichten voor jou te werken maar dat vind ik eigenlijk net zoiets als geloven in tarot kaarten die kunnen voorspellen. Met geld kun je niet praten J.

 

En dat punt heb ik in mijn leven bereikt, niet meer verplicht zijn te werken. Gek dus dat ik nog steeds op zoek ga naar werk…het zal wel een verslaving zijn. Maar wat ik merk is dat de stress, je moet van alles om te overleven, sterk is afgenomen. Je loopt ineens veel meer ontspannen over straat, je doet gewoon meer de dingen die je leuk vindt en trekt je minder aan van collega’s die je eigenlijk willen pesten of de baas over jou willen spelen. Want als het ze niet zint dan “rot ik toch op?!”. Heerlijk dat gevoel van vrijheid en dat op de helft van je leven. Vakanties voor de boeg, kleinkinderen gewoon de 2e helft van mijn leven en niet meer moeten werken. Daarom heet dit stuk ook “Oma financieel vrij”.

 

Want elke Zaterdag als ik bij Oma langsga in het verzorgingstehuis waar zij met haar bejaarde en dementerende collega’s zit dan denk ik bij mezelf “meid je hele leven financiële ellende en nu ben je eindelijk financieel vrij”? wat heb je er aan…. zucht. Ja want zo werkt dat, neem de AOW van 1.000 euro, daarbij zit zij in een verzorgingstehuis wat de helft daarvan inneemt en zo blijft er dus een paar honderd euro over. Maar heeft zij daar weet van ? Nee en dat is wat ik bedoel met de vraag “wat is financiële vrijheid”. Want we komen allemaal in het verzorgingstehuis terecht in Nederland maar maakt ons dat financieel vrij? NEE! Wat heb je er aan als je in het verzorgingstehuis zit! Een vriend van mij is verhuisd naar de goedkoopste provincie in Nederland, hij kon daar voor een prikkie huren en ook de boodschappen zijn wat minder duur. Maar voor mij is dat geen vrijheid. Ik wil in mijn te dure Amsterdam wonen, in een heerlijk te duur huis waar ik thuis kom van mijn werk en dan denk “wow wat is dit toch een heerlijke plek om thuis te komen”. Misschien stop ik morgen en ga ik lekker even op vakantie. En oma, die hoeft niks maar … maar die kan ook niks meer.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment