Geen categorie

Waarom is hetzelfde product in de winkel duurder dan op internet? Het is een vraag die veel gesteld wordt en iedereen bezig houdt.

Bedrijfseconomie

De meeste producten doorlopen een aantal fasen in het productieproces voordat het als eindproduct de consument bereikt. Bijvoorbeeld van grondstof naar productie, van productie naar groothandel, van groothandel naar winkel. En dan van de winkel naar de consument.

Elk bedrijf dat iets met het product doet (alle ‘schakels’ in de ‘bedrijfskolom’) wil geld verdienen. En zoveel mogelijk. Daarbij moeten ook alle kosten die gemaakt worden terugverdiend worden.

Internet is goedkoper omdat het een aantal schakels uit de bedrijfskolom wordt weggehaald (uitzonderingen daar gelaten). Heel erg versimpeld:

 

 

Waardoor er veel minder ‘toegevoegde waarde’ is op het product. En de prijs daarom lager is.

Een online winkel heeft minder kosten

Online winkels hebben veel minder kosten.

Een online winkel heeft geen winkelpand maar alleen een magazijn. En hoeft ook geen grote voorraden aan te leggen.

Bekijk even internet

Het loont dus altijd de moeite om even op internet te kijken of een product goedkoper te verkrijgen is. Al hoeft de warenhuisrestanten-250x208prijs niet voor iedereen de doorslag te geven. Offline winkelen heeft namelijk ook zijn voordelen: je kunt je laten voorlichten door het personeel, je kunt gemakkelijk terug als er iets met het product is, het product vasthouden, en meer. Maar als je de prijs centraal stelt kijk dan ondanks alle mooie folders in je brievenbus toch even op internet.

VOOR HET INTERNET SHOPPEN TELT

Kijk of de webwinkel wel betrouwbaar is. Op websites als Webshop Keurmerk geven sommige webshops een keurmerk. Het hoeft niet te betekenen dat alle webshops die hier niet opstaan niet betrouwbaar zijn, maar hier staan er wel een hoop. Wat betreft verkopers op websites als Marktplaats is dit geheel op eigen risico. Bij eBay kun je recensies van de verkoper lezen. Andere mensen die iets bij hem/haar hebben gekocht geven hun ervaring op. Heel handig!

Zo zijn er veel en veel meer tips voor het internet shoppen. Op de website van de Consumentenbond vind je ook een hoop tips.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment