Geen categorie

Geld verdienen en meer geld maken is een geweldig idee, maar trap niet in de val waarbij dit geweldige idee gaat leiden tot “een leven met mooie bedoelingen die tot negatieve resultaten leiden!

Natuurlijk, de eerste gedachte is had ik maar een klein beetje meer inkomen dan kon ik al mijn financiële problemen oplossen. Maar onderzoek toont aan dat dit gedachtengoed, ongeacht de hoeveelheid geld die iemand verdient, niet juist is. Degenen die € 40.000 verdienen hebben dezelfde klaagliedjes als degenen die € 140.000 verdienen… “als ik nou eens € 200 meer zou hebben!”. Ik leer mijn klanten dat ze vermogen kunnen opbouwen met IEDER inkomen zo lang ze maar een goed systeem hebben om hun geld te beheren. Dat sluit natuurlijk niet uit dat het soms best wel handig is als je wat meer geld hebt, zo lang je maar onder controle houdt wat je al verdient! Als je nog niet weet hoe je de huidige inkomsten moet beheren, zal een grotere hoeveelheid geld je problemen niet oplossen en soms zelf tot nog grotere problemen leiden.

Dat gezegd hebbende, soms is extra inkomen nodig om de financiën op orde te brengenen kan het helpen om uiteindelijk een passief inkomen te vergaren. Om meer geld te maken, beginnen veel mensen een eigen onderneming vanuit hun eigen woning of als freelancer. Tijdens het coachen van onze klanten ontdekte ik dat velen meer met een hobby bezig waren, een netwerk marketing programma volgden of gewoon hun beroep als specialist naast loondienst uitoefenen. Een zaak erbij kan een mooie manier zijn om behoorlijk wat belastingen te besparen en extra inkomsten in het laatje te brengen die bijdragen aan het op orde krijgen van de financiën. Maar het starten van een eigen bedrijf betekent risico’s nemen, plannen, het kost tijd en geld zomaar drie punten waar starters vaak niet aan denken.

Zeker 70% van de starters stopt weer of gaat failliet in de eerste paar jaar. En waarom gaat het dan mis? De belangrijkste reden is dat ze er structureel te weinig tijd en moeite in stoppen om het bedrijf echt op gang te krijgen. De meeste mensen die ik  ken en die een eigen bedrijf zijn gestart, hebben er geen idee van hoeveel tijd en moeite ze aan de onderneming hebben besteed in de beginfase. En dat is vooral ook veel tijd die ze niet aan hun klanten hebben doorberekend. Dus wil jij een bedrijf beginnen naast je eigen baan in loondienst, ik wens je veel succes !  En kijk vooraf heel goed naar hoeveel tijd je beschikbaar hebt om op structurele basis de onderneming te managen! Als je 6 uurtjes per week hebt, dat is mooi maar niet veel. Zorg dus dat je die tijd goed plant en efficiënt en professioneel gebruikt. Als je dat doet zul je succes kennen met je nieuwe onderneming. Maar pak je het aan als een hobby of een bezigheid voor de regenachtige zondagmiddag aan, “dat doe ik volgende week wel weer” of, “als ik tijd heb dan”, of “als ik terug ben van vakantie”, of “als ik een vrije dag heb”, dan weet je zeker dat het niet slaagt.

Er zijn veel goeie, vaak zelfs hele goeie, ideeën om een eigen onderneming te starten. Succes komt echter niet door een simpel en briljant idee maar van realiteitszin en van de formule tijd * energie die je in het project stopt om het briljante idee succesvol te maken. Geld is natuurlijk een belangrijk onderdeel van ondernemen. Maar tijd en het managen van je tijd is misschien wel nog belangrijker voor een startende ondernemer. Tijd is ten alle tijden de achilleshiel van het falen in ondernemen. Kijk uit dat je niet in deze val trapt!

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment