makelijk_geld_uitgeven

Goed geld kunnen sparen gaat sneller wanneer je ook goed kan bezuinigen. Alle kleine dingen helpen daarbij mee. De beste manier is om bewust te worden van jouw manier van denken wanneer je geld spendeert.

Hier draait het om:

Elke keer wanneer je geld uitgeeft moet je jezelf 3 vragen stellen:
– Het nut: Heb ik het product echt nodig of wil ik het gewoon? Als je het gewoon wil; ga ik het lang gebruiken? Past het wel bij mij?
– Beschikbaarheid: Heb ik het geld bij mij om het product te kopen? Heb ik geld opzak? Moet ik met mijn creditcard betalen?
– Betaalbaarheid: Kan ik het product wel betalen? Past het in mijn begroting? Heeft het invloed op mijn financiële toekomst?

Betaalbaarheid gaat in dit geval verder dan of je in staat bent het nu te kopen. Je moet daarnaast ook rekening houden met je lange termijn doelstellingen. Kan ik met deze betaling nog steeds mijn lange termijn doelstellingen halen? Als je het ergens aan uitgeeft kan je het niet meer ergens anders voor gebruiken. Stel jezelf daarom de vraag: Welke kans raak ik kwijt in de toekomst door mijn geld nu uit te geven?

Budgetplan
Als je van plan bent te gaan shoppen kan het handig zijn om een maximum te spenderen bedrag in je hoofd te houden. Verwerk dit bedrag vervolgens in jouw budgetplan. Zo zie je snel of je het geld kwijt kan. Een budgetplan geeft jou een goed overzicht van jouw inkomsten en uitgaven.

Maar weet je wat het mooiste is van een budgetplan? De kans is groot dat je door het maken van een budgetplan ontdekt waar je geld kan besparen. Geef je bijvoorbeeld teveel uit aan tanken? Gebruik wat meer de fiets. Neem lunch mee naar het werk. Koop een goedkoper abonnement voor je smartphone. Door te besparen aan deze kleine dingen zal je merken dat er meer geld in je zakken blijft.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment