money-

 

Hoe bedoel je dat je op 30-jarige leeftijd met pensioen ging?”

Dit is een blog over geld. We gaan veel terrein bestrijken en veel leuke uitstapjes maken naar lifestyle- en cultuurkwesties, maar als het erop aankomt, hebben we het over geld en de vrijheid die het je kan geven. Vrij van zorgen, en vrij van de meeste vormen van onzin. En de beste manier om zo’n vrijheid te illustreren is om een eigenwijs maar verstandig rolmodel te hebben dat je vanaf dit moment door je dagelijkse leven leidt. Dat rolmodel is ME, Mr. Money.

Ik ga je een radicaal nieuwe manier leren om over geld na te denken en ervan te genieten dat je van je huidige schulden verdrietende loopband haalt en in een levensstijl die volledig ondenkbaar is voor de meeste mensen waar ik woon, ground zero voor zelfopgelegde loopbanden.

Als je eenmaal van de molen bent, heb je het gevoel dat Neo dat deed toen hij de zuignappen losmaakte van zijn bleke naakte lichaam in The Matrix en rondkeek naar de andere gevangengenomen mensen. “Holy Shit!”, Zul je zeggen. “Ik leef in deze belachelijke slavenwereld en heb het nooit gemerkt … en de rest is dat nog steeds! MENSEN WACHT VOOR DRONKEN TE WORDEN!!! “.

Je zult opeens vrij door de wereld kunnen vliegen, vrij van werken, in staat zijn om te gaan leven zoals je wilt, exotische dingen doen zoals tijd doorbrengen met het opvoeden van je jonge kinderen, elke maand een vakantie van 3 weken nemen, of gewoon genieten van ingetogen shows van vrije tijd zoals het vegen van je oprit in een pyjama om 11:00 uur op een zonnige donderdagochtend.

Laten we eerst over JOU praten. Als je een van de 99% werkende mensen bent die ik elke dag hoor en lees, zit je nu op een slechte plek. Jongeren lijken vandaag ergens te leven op een Spectrum of Financial Idiocy.

” Ik ben…

  1. Gepensioneerd, en mijn geldsituatie is perfect
  2. Nog steeds aan het werk, maximaal sparen in 401K, geen leningen op auto’s of creditcards, betalen van reguliere hypotheekbetalingen
  3. Hetzelfde als hierboven, maar voeg een of meer autoleningen toe
  4. Hetzelfde als hierboven maar niet helemaal in staat om maximaal 401k-plannen te realiserenvanwege de kleine uitgaven van het leven
  5. Hetzelfde als hierboven, maar ik heb een paar creditcards waarop ik betalingen betaal
  6. Kan niet altijd al mijn betalingen doen , kreeg een paar slechte cijfers op mijn credit score .. Ik zou het verprutsen als ik nu mijn baan verlies
  7. Alles is ingestort – mijn huis en bezittingen kwijtraken, ik kan geen werk vinden, schulden zijn meer dan ik in mijn leven kan afbetalen, waarom is de wereld zo wreed tegen mij !?

Dus je doel is om dit spectrum omhoog te gaan. Iedereen kan het doen. Maar de meeste mensen denken dat ze dat niet kunnen, omdat ze nog steeds vastzitten in de Matrix. Ze geven de schuld aan ‘de economie’ of andere externe factoren van onzin, terwijl het enige probleem is dat ze niet genoeg luisteren naar Mr. Money  Word een vaste lezer van dit blog en je gaat snel vooruit. Tot ziens op # 1.