Geen categorie

Je bent bewuster geworden dat je zuiniger met geld om moet gaan. Je werkt hard om alles af te betalen en betaald steeds wat extra om langzaam je schulden af te betalen. Maar de schulden worden maar niet kleiner. Wat is hier het probleem?

De eerste stap heb je gemaakt. Je bent op de goede weg. Je ziet dat je schulden hebt en doet er wat aan door steeds wat van je salaris aan de kant te leggen. Maar alleen deze  methode is bij sommigen niet genoeg.

Niet je schulden, maar je uitgeefgedrag is het probleem

Bij het op orde maken van je financiën is overzicht de sleutel. Wanneer je schulden moet afbetalen zal je goed op je uitgaven moeten letten. De manier waarop jij geld uitgeeft kan ook het probleem zijn.

1. Maak een lijst van je uitgave van het laatste jaar.
2. Een uitgavenplan waarbij je inkomen en uitgaven balanceert op basis van je uitgaven van het afgelopen jaar.
3. Verander je uitgavenpatroon als je ziet dat de balans niet uitkomt.
4. Volg dit plan om werkelijk te kijken waar je geld aan uitgeeft.

Volg dit plan ook daadwerkelijk. Het is mooi om een plan te hebben, maar zonder het te volgen, zal je nog steeds niet doorkrijgen waar al het geld naartoe gaat. Op deze manier kom je er ook achter hoeveel waarde je aan iets hecht. Je ontdekt waar je veel geld uitgeeft waar je dat niet echt nodig hebt. Hier kan je jouw uitgavegedrag aanpassen.

Op deze manier ga je steeds slimmer met geld om. Je zult stoppen met het uitgeven van geld op gebieden waar het niet nodig is. Je geeft pas geld uit wanneer dat echt nodig is en je zult je er niet bij schuldig voelen. Wanneer je dit onder de knie hebt, vind je extra geld. Dit kan je gebruiken voor je schulden.