Investeer in je carriere

Investeer in je carriere

De meeste mensen hebben na enige tijd in het werkveld te zitten wel voldoening met hun huidige positie. Echter loont het meer dan je denkt wanneer je proactief bezig bent met de toekomst van jouw carrière. Hoeveel werk stop jij in je doorgroeimogelijkheden?

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes. Het is daarom jouw verantwoordelijkheid om je speciale eigenschappen, aanleg maar vooral passie te ontdekken. Daarnaast is het belangrijk dat je goed netwerkt in en buiten het bedrijf waar je werkt. Zorg dat je op de het juiste moment op de juiste plaats bent.

Het belangrijkste is een goede inzet hebben bij het managen en investeren van jouw carrière.

Een veel voorkomende fout bij mensen die werken aan hun carrière is dat zij veel tijd investeren in het leren van een nieuw vak omdat hun vriend er veel geld mee verdient. Zorg ervoor dat je niet wordt beïnvloed door anderen. Om goed te kunnen investeren in je carrière moet je jezelf ontzettend goed kennen.

Wat inspireert jou?

Door jezelf goed kennen kun je erachter komen wat jouw inspireert en waar je passie voor hebt. Waar je elke dag mee bezig zou willen zijn. Voor velen kost het veel tijd om te ontdekken. Anderen weten snel wat ze willen maar niet iedereen maakt daadwerkelijk de stappen om het te bereiken.

De meerderheid investeert niet of weinig in hun carrière. Een select aantal  ontdekken dat de werkzaamheden voor je huidige baan niet genoeg zijn. Op het werk werk je voor de doelstellingen van het bedrijf, niet voor uw eigen vaardigheden. Hieraan zal je zelf moeten werken om zo in de toekomst nieuwe bedrijven en organisaties te kunnen benaderen.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl 

Mocht je vragen hebben over deze blog stuur ons dan een mail. Ons mail adres is info@monkey-coach.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment