foto-1Geld staat in de top 5 als het om stressfactoren gaat. Wanneer je zakken leeg raken zorgt dit bij sommige mensen voor stress. De ene kan er weer beter tegen dan de andere. Stress heeft zowel lichamelijke als psychische gevolgen. Het kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid of zelfs een hyperventilatie. Je wordt sneller boos en depressief. Tijdige en weloverwogen actie kan je financiële situatie verbeteren en je uit de greep van stress halen.

Heb jij een geldprobleem? Stel jezelf de volgende vragen en kom erachter wat voor jou kan helpen.


Maak je gebruik van een begroting? Leven zonder een begroting is als wereldreizen zonder kaarten. Veel mensen leven zonder begroting, maar vaak verlies je hierdoor onnodig geld en loop je veel mis. Door te budgetteren krijg je een duidelijk beeld van al jouw uitgaven. Hierdoor komt ook naar voren waar je te veel geld aan uitgeeft.
Hiermee kom je nog niet uit de stress, maar het zorgt er wel voor dat je niet nog meer in de schulden komt te staan. Vaste uitgaven die niet nodig waren heb je met de begroting ontdekt en op stop gezet. Verminder nu jouw verleiding om nieuwe schulden te voorkomen. Focus je op een specifieke schuldeiser. Los daarna de volgende schuld af enzovoorts.

Wanneer je deze stappen hebt gezet ben je al goed op weg. Houd de begroting bij en werk naar het afbetalen van je schulden. Dit gaat natuurlijk sneller als je meer geld hebt. Spendeer dus zoveel mogelijk geld naar jouw schulden om er sneller vanaf te zijn en bezuinig op andere dingen.

Koop bijvoorbeeld een goedkoper abonnement voor je mobiel. Verschillende verzekeringen veranderen vaak van prijs. Kijk daarom naar andere verzekeringen of het goedkoper kan. Maak thuis boodschappenlijstjes en koop niet meer dan dat daarop staat. Het zijn allemaal kleine dingetjes. Toch zal je er snel achter komen dat ze samen zorgen dat er geld voor jou overblijft.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

Voor vragen mailt u naar info@monkey-coach.nl 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment