Geen categorie

Zakgeld en Kleedgeld

Leren omgaan met geld doe je met….zakgeld! Hoeveel zakgeld geef je en op welke leeftijd start je hiermee? En wat doe je met kleedgeld?

De meeste ouders beginnen met zakgeld als kinderen 6 jaar zijn. Met zakgeld leren kinderen de munten herkennen en de waarde van geld. De hoogte van het zakgeld hangt af van de leeftijd van het kind, je eigen inkomsten en afspraken die je maakt over wat ervan betaald moet worden.zakgeld

Leer je kind sparen

Hoe maak je sparen leuk en begrijpelijk? Geef je kind een spaarpot cadeau en open samen een (kinder)spaarrekening. Maak het leuk door te sparen voor een doel.

Een lege portemonnee betekende vroeger dat je geld op was. Plastic geld geef je makkelijker uit, ook als je rood staat. Zakgeld is leergeld, laat je kinderen liever nu foutjes maken met kleine impact, dan later grote fouten met forse impact.  Voor meer informatie stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl

Jongeren en geld

De meeste jongeren hebben al aardig wat (vaste) kosten zoals een telefoonabonnement, kosten van uitgaan, kleding en eten. Zij hebben daarom vaak een (bij)baan en dus ook inkomsten. Wist je bijvoorbeeld jij ook belastinggeld kunnen terugvragen?

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment