Schulden af betalen

Hoe betaal je jouw schulden af?

 

Veel mensen hebben moeite om van hun schulden af te komen. Ze hebben immers ook elke maand weer vaste lasten. Het is een last waar veel mensen vanaf willen. Het liefst zo snel mogelijk. Dit is precies waar wij tips over zullen geven in dit artikel.

Zo betaal je jouw schulden af in de meest efficiente manier.

Maak een goed overzicht

Overzicht en ordening blijft belangrijk in de financiele wereld. Zo ook bij het betalen van je schulden. Zet je schulden op een rijtje, van groot naar klein.

Je maandelijkse uitgaven moeten veranderen. Je merkt dat het namelijk op deze manier niet lukt en dus moeten dingen veranderen. Een handige manier om te beginnen is een lijstje te maken van je uitgaven.

Kijk hoeveel je kan afbetalen

Begin met de belangrijke uitgaven. Bekijk de uitgaven onderaan het lijstje en bedenk of je deze kan missen. Je maandlijkse uitgaven moeten minimaal minder zijn dan je maandelijkse inkomen. Lees ‘minimaal’, want hoe meer je opzij legt, hoe sneller je de schulden af kan betalen.

Betaal eerst de schulden af waarvoor je het meeste rente voor betaald.

Maak een terugbetalingsschema

Begin met de schulden die het meeste rente hanteert. Wanneer je een stuk hebt afbetaald krijg je weer wat meer geld voor jezelf. Besteed ook dit geld in het afbetalen. Zo zal het steeds sneller gaan.

Beloon jezelf op bepaalde mijlpunten. Doe je dit met geld, gebruik dan niet het geld waarmee je normaal afbetaalt. Dit geeft je motivatie om door te gaan. Ook wanneer je steeds minder hoeft af te betalen zul je zien dat je prettiger in je vel zal zitten.

Tijdens dit proces zullen er altijd tegenslagen zijn. Zoals schade in huis wat moet worden betaald. Wees niet te streng voor jezelf. Doe het volgende maand beter wanneer het een maand even niet goed gaat.

Verschillende omstandigheden zullen jou discipline testen hoe je nu met je geld omgaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment