hobby je werk maken

 

Je hoort het weleens; maak van je hobby je werk. Vaak wordt het een beetje als grapje bedoeld. Maar hoe gaaf zou het zijn als het echt zo zou zijn? Veel mensen hebben een kantoorbaantje of een soortgelijke baan waarvoor ze in de ochtend niet graag zouden willen voor opstaan.

Andere mensen kiezen ervoor om te doen wat ze leuk vinden. Misschien voor wat minder geld. Maar ze gaan wel met plezier naar hun werk. Het zijn vaak mensen die hun dromen achterna zijn gegaan. Die zich niet laten vertellen door de maatschappij waar zij moeten werken. Het is nooit te laat om te switchen naar een andere carrière.

Doorgroeimogelijkheden

De mensen die wachten tot het 5 uur is om naar huis te gaan zijn vaak al gauw tevreden met hun huidige positie. Wanneer je geniet van je baan, ben je vaak een stuk proactiever. Je wil beter worden, lost problemen vaker zelf op, begrijpt het werk beter, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat de kans op promotie een stuk groter wordt.

Hoe begin ik?

Bij het lezen van dit artikel heb je misschien al een baan in je achterhoofd waar je graag zou willen starten. Dan ben je al een stap verder dan de meeste. Natuurlijk wil je een baan waar je plezier van hebt, maar wat vind ik leuk om te doen wat ook nog eens geld verdient? Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes in het leven. Leuke banen komen vaak niet op jou aflopen. Je moet zelf op onderzoek gaan. Het is aan jou om je speciale eigenschappen, aanleg en passie te ontdekken. Google eens en je zult zien dat je in een uurtje misschien wel 3 ideeën hebt. Stuur mailtjes rond. Ook naar bedrijven en instanties die helemaal niet aangeven dat er vacatures open staan.

Wat is de betekenis van jouw leven?

Gevonden! En nu?

Bij de eerste mail of telefoontje word je bijna altijd afgewezen. Misschien wel bij de eerste 10. Geef niet op en blijf achter de baan aangaan wat jou inspireert. Maak planningen of lijstjes als hulpmiddel om je doel te bereiken.