Debt1Helaas, net als veel Nederlanders kan je chagrijnig blijven vanwege een schuld die onoverkomelijk lijkt. Dit creëert een emotionele crisis en richt een ravage aan binnen je huwelijk/relatie en tast ook nog eens de prestaties op je werk aan.

In plaats van door te gaan met zo’n uitzichtloze situatie kunnen wij ook samen kijken naar een werkbare oplossing voor dit schuldenprobleem. Positieve oplossingen zijn zeer zeker mogelijk en dan vooral voor diegenen die oprecht uitkijken en verlangen naar een beter financieel bestaan.
Positieve oplossingen zijn beschikbaar voor degenen die oprecht verlangen naar een beter financieel bestaan.

Kortom, je hebt de keuzes in eigen hand, wil je uit jouw schulden komen dan heb je de navolgende keuzes:

1. Veranderen: vraag jezelf af hoe je omgaat met uitgaven en hoe je omgaat met schulden

2. Niks doen: prima maar dan weet je dat je over een tijdje failliet wordt verklaard huwelijksproblemen krijgt of depressief raakt.

Je kiest natuurlijk om te veranderen en hoe sneller je dit doet des te beter het is voor je eigen ik! Het begin zal een hele zware bevalling zijn met soms momenten dat je het niet meer ziet zitten. Ook daarvoor heb je ons, met onze ervaring, mensen die weten dat na niet al te lange tijd er licht in de tunnel zal gloren!.

Schrik niet want zeker 85%! van de mensen zijn te redden van een faillissement en zullen zeker €300 kunnen sparen van wat ze nu uitgeven. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de keuzes/mogelijkheden die iedereen vandaag de dag kan maken.

Voordat je iets gaat doen moet je veranderen en kijken/weten waar je jouw geld aan wilt besteden.
Dit betekent dat je een bestedingsplan moet maken en vervolgens gaat bijhouden wat je uitgaven zijn.

Wanneer je jouw uitgavenpatroon op papier gaat zetten kun je keuzes maken over hoe jij je geld wilt uitgeven.

Hieronder volgt een gespecificeerd overzicht van het proces dat je kunt volgen bij de “onderhandelingen over je schuld”.
Je kunt een advocatenkantoor huren of het zelf doen.

Het meest efficiënt is natuurlijk om het zelf te doen, dat is nou precies wat je samen met ons, je MonkeyCoach, kunt doen!
Wat moet je doen:

1. Noteer het bedrag dat je per maand uitgeeft
2. Noteer het bedrag dat je aan schulden hebt
3. Voeg het bedrag dat je maandelijks aan schulden aflost toe aan het bedrag dat je per maand uitgeeft

Als blijkt dat je niet langer op je schuld kunt aflossen, is het eerste wat je doet eerlijk zijn en dit bespreekbaar maken bij iemand die je kan helpen.

Blijf vooral bij de feiten.

Hoe triest het verhaal ook is schrijf het op: “Ik ben ontslagen” of “ik ben ondernemer of ZZP’er en verdien te weinig”.

Als je maar bij de feiten blijft.

Hoe triest het verhaal ook kan zijn schrijf het op, houdt het zoals het is en vooral houdt het simpel.
Als je niet meer werkt ga niet in detail treden over hoe dat komt, maar blijf bij jezelf en vooral bij de werkelijkheid van nu.

Vergeet niet, de banken hebben hele afdelingen die niets anders doen dan te onderhandelen over de afwikkeling van de schulden. Het kost tijd, zeker drie tot vier jaar ben je bezig om je krediet te repareren. Dit gaat niet over goed en kwaad – het is gewoon het systeem. Je bent in een systeem terechtgekomen dat is ontworpen om de banken te beschermen.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment