Geen categorie

Het leven is voor vrouwen duurder dan voor mannen, blijkt uit een studiedie de stad New York liet uitvoeren. En nee, dat komt niet omdat ze meer gaan shoppen. Vrouwen moeten namelijk meer betalen dan mannen voor vergelijkbare producten. Op een heel leven kan het verschil oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen. Alsof dat nog niet genoeg is, betaalt een vrouw ook meer dan een man voor gelijkaardige producten. Tot die opmerkelijke conclusie is de stad New York gekomen in een net gepubliceerde studie genaamd ‘Van kinderwieg tot wandelstok: de kosten voor het zijn van een vrouwelijke consument’.

De onderzoekers hebben naar 800 producten, van speelgoed en kleding tot verzorgingsproducten, gekeken die door mannen en vrouwen worden gebruikt. In 42 procent van de gevallen betalen vrouwen meer dan mannen. Het grootste verschil tekent zich af bij verzorgingsproducten zoals scheermesjes, shampoo of parfum.Slechts 13 procent Drogisterijvan de verzorgingsproducten die zich specifiek op mannen richten, zijn duurder dan hun vrouwelijke tegenhanger.
Opmerkelijke voorbeelden zijn het verschil in prijs tussen steps voor kinderen, compressiekousen en materiaal voor een blessures. Keer op keer is de vrouwelijke variant duurder dan hetzelfde product voor mannen. Soms kan het verschil ook nog eens erg oplopen. Zo is een elastische band om gekneusde ribben te ondersteunen voor vrouwen maar liefst 4 dollar duurder.

Niet alleen in de VS
De studie heeft producten vergeleken die in de Verenigde Staten verkocht worden, maar ook in Europa zie je een verschil. Een pak van vier wegwerpscheermesjes voor mannen van het huismerk van Colruyt kost 2,31 euro. De vrouwelijke variant met evenveel mesjes in het roze kost 2,49 euro. Een kinderstep in het roze kost 45 euro terwijl een rode slechts 27 euro kost. Ook bij deodorant van Nivea is een prijsverschil merkbaar. Women Fresh: 2,89 euro, de mannelijke variant: 2,65 euro.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment