Geen categorie

Zelfstandig ondernemen zou weleens een minder grote stap kunnen zijn dan je denkt. Een hobby waar je met passie mee bezig bent en een beetje ondernemersgeest zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om een eigen bedrijfje op te starten. Neem nu het volgende voorbeeld van een klant van ons.

We noemen ze voor deze keer Suus en Johan de Vries. Zij willen zo graad hun liefde voor honden combineren met zelfstandig ondernemen

Suus en Johan de Vries komen van een kleine plattelands stad en houden enorm van zeilen, tesamen met hun 2 Husky honden. Ze hielden ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en maakten graag vrienden in alle delen van het land. Maar nadat ze van de MonkeyCoach het 9e principe hadden geleerd en het belang van het geldplan, verwerkten Suus en Johan deze informatie direct in hun leefstijl, waarin reizen zo belangrijk was. Ze realiseerden zich dat hun kennis en interesse in Huskies, tesamen met hun liefde voor het reizen, kon worden omgezet in een “zelfstandige onderneming”. Kortom een leuke KANS!

Hond

Ze regelden een aanbreng fee met degene van wie ze de Huskie hadden gekocht. Vervolgens gingen ze tijdens hun zeilreizen de baby Huskies promoten bij de mensen die ze ontmoetten. Ze namen foto’s van de honden en maakten een goedkope flyer die ze op alle autoruiten legden die bij de havens stonden geparkeerd.

Telkens als ze gingen varen. De reacties waren geweldig! Niet alleen aan deze fee gingen ze geld verdienen, maar omdat ze aan het ondernemen waren konden ze nu ook allerlei kosten opvoeren. Kosten van hun hobby, zoals de rekening van een dierenarts, reiskosten en kosten voor het eten van hun Huskie. Kosten die we zien in het geldplan.

De rekeningen voor de dierenarts voor hun eigen honden bedroegen al zo’n € 250 per maand en je kunt je voorstellen dat de reiskosten nog veel hoger waren. Door deze in het geldplan te combineren met alle andere kosten en aftrekposten, waren Suus en Johan in staat € 250 te besparen op hun belasting aangifte. En door deze besparingen weer aan te wenden voor een op pensioen gerichte investering kunnen ze in zomaar € 200.000 extra sparen in de komende 25 jaar. Simpel vanwege het opzetten van een rendabele kleine onderneming.

“We zijn echt enorm enthousiast geworden toe we de resultaten van onze acties op papier terugzagen” , vertelde Johan.  “We hadden geen idée dat het ontwikkelen van onze hobby met de honden in een kleine part-time onderneming zoveel zou kunnen opleveren.” Daarnaast zijn we er sowieso gek op om er met onze boot op uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Voor ons was dit echt een fluitje van een cent!

*Namen zijn gefingeerd om de privacy te beschermen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment