Geen categorie

Veel geld uitgeven vlak nadat je jouw salaris binnen hebt. Je bent niet de enige, veel mensen zijn er schuldig van. Het kan moeilijk zijn om hiermee te stoppen. Teveel uitgeven leidt ook nog eens tot schulden en voorkomt dat je een spaarbedrag kan opbouwen. Door een juiste aanpak is het goed mogelijk om minder geld uit te geven en in plaats daarvan te sparen.

<h2>Waar geef jij al dat geld aan uit?</h2>
Denk hier goed over na. Ga je graag uit? Geef je veel geld uit aan je hobby? Heb je teveel veel abonnementen? Zet je uitgaven eens op een rijtje. Hierdoor zul je bewuster worden hoeveel geld je maandelijks uitgeeft.

 

Voor mensen die niet regelmatig budgetteren zal dit erg tegenvallen. Probeer de uitgaven die niet nodig zijn te verminderen.
Beoordeel je uitgaven van het laatste kwartaal. Bekijk bij je bank waar al het geld heen gaat. Vaak geven mensen te makkelijk geld uit aan eten in het openbaar. Dit lijken kleine bedragen. Maar koop je elke dag eten op straat, dan stapelt het bedrag natuurlijk snel op. Een goed idee kan daarom zijn om vaker zelf brood te smeren.

 

Er zijn veel apps waarbij je overzichtelijk je inkomen naast je uitgaven kan bekijken. Spendeer je meer dan dat je verdient? Zorg ervoor dat je niet meer uitgeeft dan dat je verdient.

Creƫer een budgetplan en hou je daaraan.

 

Maak een lijst van je vaste uitgaven en inkomen. Het resterende bedrag is wat je uit kan geven aan leuke dingen. Wanneer je van jezelf weet dat je snel geld uitgeeft kan het slim zijn om je creditcard thuis te laten liggen. Neem in plaats daarvan contant geld mee.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment