Geen categorieGeld besparen bij shoppen

Wij leven nu midden in een grote online wereld. Vroeger was het moeilijk te kijken waar producten het voordeligst waren. Je hoorde het toen van een kennis, of je moest zelf langs verschillende supermarkten of winkels. Tegenwoordig kan je het zelf thuis achter de computer ontdekken. Met een druk op de knop vind je de goedkoopste producten.

Dit zijn een aantal manieren om slimmer te shoppen anno 2016.

Vergelijkingssites

Hoe? Er zijn verschillende websites die jou het goedkoopste product laten zien. Of waar een specifiek product het goedkoopste verkrijgbaar is. Dit zijn zogenaamde vergelijking sites. Bekende websites zijn kieskeurig.nl of vergelijk.nl. Ook Google geeft je de mogelijkheid. Typ jouw product in op Google en druk vervolgens op shopping. Vanuit daaruit kun je bovenaan aangeven dat je de goedkoopste bovenaan wil hebben staan.

Marktplaats

Heb je geen problemen met tweedehands producten? Neem dan eerst een kijkje op marktplaats.nl of speurders.nl voor het gewenste product. Vaak is het tweedehands een stuk voordeliger. Laat je niet oplichten en bekijk het product eerst altijd echt en zorg ervoor dat het product in goede conditie is.

Verzendkosten

Producten zijn online vaak goedkoper dan in de winkel. Het nadeel van online aankopen zijn de verzendkosten. Probeer een online webshop te zoeken die haar producten gratis verzendt. Veel webshops leveren gratis als je hoger zit dan een bepaald bedrag. Ga niet speciaal meer kopen om dit bedrag te halen.

Let goed op dat je niet over de verzendkosten heen kijkt. Het kan namelijk best prijzig zijn. Pas wanneer je echt betaalt, staan de verzendkosten erbij.

Price-matching

Heb je een winkel gevonden waar jouw product het goedkoopste is maar is deze erg ver?  Veel winkels willen hun producten dezelfde prijs hebben als de goedkoopste. Mail ze daarom. Vertel ze dat er een winkel is die hetzelfde product voor een lagere prijs verkoopt. De kans is er dat jij hem voor die prijs krijgt.

Koop meerdere bij acties

Weet jij dat je een product veel gebruikt wat je vaak opnieuw moet kopen? Koop er dan meerdere bij kortingsacties. Dit zal je geld besparen in het lange termijn.