Geen categorie

Het echte probleem tegenwoordig is dat de meeste mensen leven voor hun salarisbetaling. En salarisbetaling wilt niet zeggen dat je werknemer bent, het kan voor een werkloze de uitkering zijn, voor een ZZP’er of ondernemer de betaling van zijn of haar klanten zijn. Er is geen enkele controle over de financiën. Zodra het geld binnen is gaan we weer aan de slag om alles zo snel mogelijk op te maken. Ervaring leert dat de meeste mensen mijd zeggen dat ze heel goed weten waar ze het geld aan uitgeven maar als puntje bij paaltje komt en we gaan echt kijken dan blijkt dat niet zo te zijn. Al voor je een gedegen uitgavenplan hebt gemaakt verliet de poen de zakken van de oen. En voor je het weet kijk je uit naar de volgende uitbetaling.

We denken allemaal wel eens terug aan de tijd dat we als student moesten rondkomen van het minimum, toch wisten we altijd de eindjes aan elkaar te knopen. We denken er allemaal wel eens aan, “Ik was in die tijd ook een gelukkig mens! En nu verdien ik misschien 5 keer zoveel geld maar ik kom niet vooruit! Hoe komt dat toch?” Wat gebeurd er toch met ons op de weg die we in het leven afleggen? De emoties van het uitgeven, dat is het!

Dit emotionele is wat er gebeurd bij het uitgeven van geld als we bedenken dat geld meer is dat wat rekensommetjes. Het gaat ook over ons gevoel dat we met geld hebben en hoe we het dan uitgeven. Als je dus geen plan hebt om deze emoties in bedwang te houden en jezelf leert omgaan met de impulsieve aankopen, dan maakt het niet uit hoeveel je verdient, je holt altijd achter de feiten aan!

Het bruikbare vermogen van 80% van de Nederlandse gepensioneerden ligt rond de € 100.000. En dat is niet iets om je financieel vrij bij te voelen plus het feit dat je ook nog eens kunt bedenken dat een kleinere groep fors meer heeft maar de meesten toch echt flink minder. Geld in een eigen woning is dood geld dat tellen we niet mee. Dus gezellig je oude dag vieren en leuke dingen doen is voor de meeste mensen niet weggelegd, bedenk daarbij ook dat de zorgkosten sterk zullen stijgen in de komende jaren. De ouderen generatie had niet gepland om te falen in het bereiken van de financiele vrijheid, ze hebben gewoon gefaald om te plannen en zien dus weinig terug van hun harde werken. Alles wat ze hadden is opgegaan aan de emoties van hun uitgaven omdat ze geen plan hadden….dit los van de echtscheidingen als gevolg van de uitgeef-emoties. 80% van de scheidingen ontstaat door discussies over geld! Met een goed uitgaven plan ontstaan scheiding simpelweg niet vanuit financiele issues. We hebben hier tientallen jaren met ervaring op het gebied van prive geldzaken, hebben duizenden mensen gezien, gesproken en begeleid om dit voldoende te onderbouwen.

Probeer een beetje met mij mee te dromen…  Hoe zou jij het vinden om nooit meer te hoeven discussieren over geld? Wat zou je er van vinden

als jouw grootste maandelijkse probleem is om te beslissen wat je gaat doen met het geld dat je overhoud! Ga je het investeren, sparen of uitgeven ? Geluk in het huwelijk, zekerheid voor de toekomst en een voorspelbaar pensioen liggen binnen handbereik zonder dat je meer geld moet verdienen dan je nu al doet, als je maar een uitgaven plan maakt (let op ! dit is geen budget) en dat plan gewoon volgt!

Geld uitgeven is echt zo’n emotioneel proces. En totdat je die emoties onder controle hebt ( en dit is echt onmogelijk zonder een specifiek uitgaven plan met acties die je verantwoordelijk maken) zul je echt nooit geld overhouden. Kun jij je voorstel hoe het leven zal zijn als je aan het einde van de maand geld over hebt? Kun jij je voorstellen hoe het is om gewoon een eerlijk gesprek met je partner en kinderen te hebben over het geld? En kun jij je voorstellen hoe het is als je exact kunt voorspellen wanneer je schulden zijn afgelost en wanneer je alleen nog geniet van uitgaven die je aan jezelf besteed? Als je deze financiele voorspelbaarheid in je leven brengt, dan komt er gelijk een stuk rust in jezelf tezamen met stabiliteit en geluk voor jou en je gezin. Dus je volgende taak? Zet een uitgaven plan op! Neem vandaag nog contact op met het team van MonkeyCoach of voor klanten die al lid zijn druk op de link http://monkeycoach.nl/uitgaven/

 

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment