Geen categorie

tot ze dit hebben gelezen!

Wat betekent het eigenlijk om je eigen geldzaken te beheren? Nou ik kan je vertellen wat het niet betekent. Het betekent in ieder geval niet dat je geld verdient en geld uitgeeft – per slot van rekening kunnen zelfs kleuters geld uitgeven. Geld uitgeven is het makkelijkste dat er bestaat! Goed beheer van geldzaken betekent dat je van te voren goed nadenkt over de besteding van middelen om je doelen te bereiken voordat je besluit om het geld ook daadwerkelijk uit te geven. Het betekent plannen, budgetteren, organiseren, controleren en systematisch aanpakken hoe de financiële middelen het meestefficiënt worden aangewend.

Helaas ontbreekt deze systematische aanpak in het leven van de meeste Nederlanders.

ersoonlijk beheer van geld is geen vast bestaand ding, je kunt je kop in het zand steken, je kunt erover argumenteren of het goed is maar zonder gaat eigenlijk niet. Laten we gewoon accepteren dat er bijvoorbeeld altijd meer mogelijkheden zijn om je geld aan uit te geven dan wat er in onze portemonnee zit. En zoals we onze MonkeyCoach relaties graag uitleggen “je kunt alles hebben wat je wilt, je kunt alleen niet alles hebben wat je wilt”. In andere woorden, we moeten leren prioriteiten te stellen over hoe we onze beperkte middelen op de meest efficiënte manier aanwenden, anders zijn die beperkte middelen zo weer verdwenen. Het is leuk om van alles en nog wat te willen, maar het is niet goed om alles te willen hebben…we moeten keuzes maken en de enige manier om op verantwoorde wijze keuzes te maken is een systeem dat je prioriteiten laat stellen omtrent dat wat je wilt. Zodat je jezelf niet steeds arm voelt als je op het juiste spoor zit om slechts dat aan te wenden wat je hebt en niet meer.

 

Je kunt er vanuit gaan dat wat je nu weet over geld niet voldoende is in de huidige economie en maatschappij. Wat je weet over het beheer van geld heb je geleerd van je familie, eigen ervaringen, observeren van anderen en wellicht hier en daar nog een dingetje van je boekhoud buurman of accountant vriend verderop in de straat…of misschien wel van financieel adviseurs – mensen die denken dat ze alles weten, maar die jou niet kennen of de details van jouw situatie niet kennen. Het resultaat is dat je door het leven gaat en soms goede beslissingen neemt maar veelal bijzonder inefficient met je geld om gaat.

pot met geld 1

Nogmaals, mijn ervaring is dat de meeste mensen niet weten wat ze niet weten over geld!

Er is echter wel een oplossing. Namelijk het aannemen en uitvoeren van de principes, werkwijze, tools en technieken van de MonkeyCoach academy omdat het de enige totaal oplossing is op het gebied van persoonlijk financieel beheer vandaag de dag. Dit is een mooi statement, maar de kern ervan is het holistische! En in de zin van het financiële beheer houd dit het volgende in:

  • Een plan om ieder detail van je financiën te managen dus het uitgeven, het lenen, het sparen en de belastingvoordelen
  • Een manier om al die plannen zo te sturen dat ze samenwerken, tegelijk, synergetisch
  • Iemand aan wie je verantwoording aflegt en ook iemand die zorgt dat er follow up aan plannen wordt gegeven.
  • Gereedschappen en technieken die je helpen om plannen op te volgen, inclusief de berekeningsmodules
  • Een doorlopende training en coaching alsmede de mogelijkheid om voor lange termijn aan je plannen te werken

Er zijn genoeg huishoudboekjes en programma’s waar je onderdelen van financieel management jezelf eigen kunt maken, maar het enige wat ze vaak doen is geld kosten of je leren hoe je geld kunt uitgeven. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de invloed van uitgaven op je schulden, je spaargeld of je belastingdruk? Je kunt makkelijk een gratis credit card aanschaffen en leuke dingen doen, of een kredietje bij de bank halen, maar wat dacht je ervan als je plannen maakt die je leren hoe je de uitgaven gewoon onder controle houdt zodat je al die schulden niet nodig hebt. En wie geeft jou eerlijk uitleg over het verzekeren van een voorspelbaar pensioen inkomen en hoe de belastingen dit allemaal beïnvloeden? Warren Buffet volgen maakt je afhankelijk en je komt altijd achteraan in de rij en Kyosaki, de man van financiële vrijheid, probeert aan het einde van de dag mooie verhalen te verkopen waar hij zelf financieel vrij van wordt!

Wat wij dus zeggen is: NEEM HET HEFT IN EIGEN HANDEN! Neem verantwoordelijkheid over je eigen financiën! Pas dan voel jij je als de stuurman in je eigen leven. En de enige manier

om dat te bereiken is door je te realiseren dat je dit tot nu toe hebt geprobeerd met 10% van hetgeen je zou moeten weten! Zonder een totaal aanpak, het maakt niet uit wat anderen je vertellen, zal je nooit controle hebben over hetgeen jij realiseert.

Voor meer informatie over hoe je een totaalaanpak toepast op het beheer van persoonlijke financien bel met ….Vivian Cohen op 06-53413512

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel stuur dan een mail naar Customersupport@MonkeyCoach.nl

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment