geld sparen, dan uitgeven

Leg altijd geld opzij voor financiële noodgevallen.

Geld sparen is een activiteit waar men het minst is in geïnteresseerd. Geld uitgeven is echter de laatste trend. Geld uitgeven kan leiden tot grote schulden.

Steeds vaker hebben veel jongvolwassenen zonder goede spaar- en investeringsgewoonten hypotheken, echtgenoten en kinderen, maar geen nest om het allemaal mee te financieren. Ondanks dat ze een goed salaris hebben.

De meeste mensen worden verteld zoveel mogelijk te sparen voor hun pensioen voordat ze het aan wat anders uitgeven. Het is echter meer voor de hand liggend om te geld opzij te leggen in een simpele spaarrekening voordat je begint te sparen voor je pensioen.

De meest welvarende mensen van deze generatie sparen eerst hun geld en geven het later pas uit. Het is een basisvaardigheid die belangrijk is om zo snel mogelijk te leren.

Waarom?

Plotselinge grote uitgaven komen regelmatig voor. Denk aan je auto, wasmachine, keuken of een reparatie aan je huis. In zo’n situatie wordt er vaak geld uit de credit card gehaald. Dit kan zelfs leiden tot boetes bij de bank. Het is daarom altijd slim om geld beschikbaar te maken voor zulke ‘noodgevallen’.

Geld sparen betekend geld opzij leggen waar het geen risico loopt. Wanneer je met het geld gaat beleggen, loop je het risico dat je het kwijtraakt. Daarnaast kan je er niet snel bij en heb je er geen controle meer over. Voordat je gaat beleggen; leer hoe je geld op een spaarrekening plaatst voor financiële noodgevallen. Wanneer een persoon niet zijn of haar geld regelmatig opzij kan leggen, kunnen beter niet beginnen met investeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment