Leon 1Een gewone belegger is niet hetzelfde als een ‘echte investeerder’. Een belegger staat zijn geld af en laat vervolgens iemand anders met het geld omgaan om het meer te laten worden. Daarmee zien ze dus niet wat er echt met hun geld gebeurt.

En dat is jammer..

Ze leren daarmee niet hoe ze dat geld in beweging moeten krijgen om nog meer geld te genereren. Hiermee missen ze de kans om te leren denken als een echte investeerder.

Je hebt misschien nog niet het geld om te investeren in de markt, maar je investeert wel al in andere middelen; tijd en geld. Je maakt een investering wanneer je kiest met wie je tijd gaat doorbrengen, welke school je kiest of op welke sport je gaat. Je krijgt hierbij ervaring en maakt steeds betere keuzes.

Hetzelfde geldt bij het investeren op financieel gebied. Goede investeerders hebben financiële controle. Zij hebben een groot ‘meesterplan’ en hebben een beeld voor ogen hoe alle gebieden van hun financiën moeten samenwerken.

Dit meesterplan hebben zij in de loop der tijd ontwikkeld. Dit is een goed gedefinieerde investeringsstrategie. Wanneer dit goed werkt houden ze zich aan deze strategie vast. Er zijn verschillende strategieën op het internet te vinden. Het maakt niet uit welke strategie je gebruikt. Als je er maar één kiest die bij je past, en die vasthoud.

Onthoud dat succesvolle investeerders na jaren pas met goede strategieën kwamen. Wees hierbij dus niet te gehaast. Leer, maak fouten, kijk goed om je heen en dan ontdek je het vanzelf.

Echte investeerders zijn ook proactieve leerlingen. Zij spenderen meer tijd aan leren dan de gemiddelde belegger. Zij lezen boeken, kranten en magazines over investeren maar ook over je persoonlijke ontwikkeling.

Hier draait het om:
Veel mensen die beleggen volgen de menigte. Zij kijken niet vooruit maar volgen degene recht voor hen. Goede investeerders kijken zelf. Zij zoeken continu naar mogelijkheden en maken een plan waar zij hun geld gaan investeren. En al doende leren ze het.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment