zonOf de AOW er nog is op het huidige niveau is maar de vraag, de gasbaten lopen terug, de schulden blijven stabiel en ondanks de extreem gedaalde rente is de overheid nog steeds niet in staat om ons begrotingstekort in balans te brengen; Daarnaast sparen we vaak nog apart een pensioen bij elkaar, maar als je ziet hoe slecht de beheerders daarvan met ons geld omgaan kun je jezelf afvragen of je nog wel enige welvaart overhoud aan al dat gespaar.Het kan een uitdaging zijn om je leven financieel goed te plannen, goed in de zin dat je een balans vindt tussen hoe je nu wilt leven in de drukte van je werkzame bestaan en straks als de rust terugkeert op een bankje in het Vondelpark in Amsterdam. Het planningsproces van je pensioen kan voor velen een beangstigend gevoel geven door al die

Met de juiste informatie kun je in ieder geval een aantal van de gebruikelijke pensioen planningsfouten voorkomen en dat mensen, dat voorkomt in elk geval een heleboel stress.

Te snel groot willen. Als je jouw huidige levensstijl wilt hoeveel inkomen heb je dan per maand nodig? Een hoge inschatting maakt je pensioen wellicht tot een onhaalbaar doel terwijl een te lage schatting tot grote problemen kan leiden op een later tijdstip. Experts zeggen dat je er van uit moet gaan dat je 80% van je huidige inkomen nodig hebt, het is altijd beter om e.e.a. te overschatten

Geen rekening houden met stijgende gezondheidskosten door ouder worden. De meeste mensen realiseren zich niet dat ze met ouder worden toch echt meer kosten zullen maken, zelfs als je nu jong en kerngezond bent. Niet alleen dat, ga er maar vanuit dat de gezondheidszorg zoals we die nu kennen uitgekleed gaat worden. De komende 5-10 jaar is het misschien nog mogelijk om minder te betalen voor medicijnen en efficienter te werken, maar op den duur worden we ouder en kan er meer. En ook jij wilt daar, indien je gezond blijft, van profiteren.

Geen plannen voor langdurige zorg maken. Meer dan tweederde (2/3) van de bevolking zal in enigermate zorg nodig hebben, dat is niet zo gek als jezelf bedankt dat volgens het Nederlands bureau van de statistieken 70% van de ouderen 1 of meer chronische aandoeningen heeft. Dat wetende kun je het mee plannen in je spaarpot voor later!

We bekijken de plannen niet regelmatig. Elke paar jaar zou je opnieuw even kort naar je pensioen plan moeten kijken en dit aanpassen naar de laatste informatie. Neem maar mee, grote gebeurtenissen in je leven zoals huwelijk, kinderen die geboren worden de wereldsituatie, de ontwikkeling van de gemiddelde leeftijd en de ontwikkeling van je inkomen

Te lang wachten. Hoe eerder je met het plannen van je pensioen start des te beter. En wat vooral belangrijk is, het rendement op je investering zal veel beter zijn. Dus kom op ! waarom wachten?

Sommige fouten kun je voorkomen door vandaag nog contact op te nemen met het team van MonkeyCoach en ga kijken naar jouw strategie om de toekomst veilig te stellen.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar info@MonkeyCoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment