Geen categorie

Familie, het is en blijft een apart issue! Er wordt vaak gezegd dat goede investeerders in staat zijn om hun emoties uit te schakelen.

Daar zijn we het niet helemaal mee eens. Emoties zorgen voor een speciale touch die je niet voelt als je alles koel en zakelijk bekijkt.

Maar het op de juiste manier inkaderen van emoties kan zeker zijn voordelen hebben. De automatische piloot stuurt ons naar de bank.

Of het nu om een spaarrekening gaat of om een hypotheek. Zeker op dit moment met de lage spaarrentes is het handig om even verder te kijken , bijvoorbeeld de familiaire lening. Een lening waarbij het ene familielid het andere familielid een lening verstrekt voor bijvoorbeeld de eigen woning. Dat kunnen ouders met hun kinderen, of andersom. Neven en nichten het maakt niet uit, daar waar een goede emotionele binding zorgt voor vertrouwen in de goed afloop kun je er samen sterker uitkomen.

Stel je wilt je kind een schenking doen van € 5.000, dat is vrij van belastingen. Mooie deal denk je dan, beter in elk geval dan het op mijn bankrekening te laten staan tegen 0,75% rente. En omdat je het geld niet nodig hebt denk je “ach het zal mij boeien”.

Maar het kan nog mooier. Stel je leent jouw kind € 100.000 tegen 4%. Dan heb je tenminste een leuk rendement, niet geweldig maar wel leuk en omdat het je eigen kind is heb je vertrouwen dat het geld terugkomt. Voor jouw kind is de 4% aftrekbaar van zijn/haar salaris.

Dus betaald je kind geen 4% maar bijvoorbeeld 2,5% netto. Kortom de familie in z’n geheel betaald 2,5% en krijgt 4%, zo wordt de familie echt slapend rijk. En als je jouw kind nog een leuk sinterklaas cadeau wilt geven omdat je genoeg hebt ….en het jou toch niet boeit, kun je altijd die 4% nog schenken….mooie deal niet J

kortom open de familiedoos en zorg samen dat de familie haar financiële vrijheid tegemoet gaat, wil je meer weten? Vraag ’t je MonkeyCoach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment