Informatie week 57

2. Bouw vermogen op in plaats van schulden

Ja, vermogen. Klinkt opnieuw alsof het alleen is weggelegd voor rijke mensen. Maar dat is het niet.

Vermogen opbouwen is het tegenovergestelde van schulden maken. Het is geld aan het werk zetten zodat er meer geld ontstaat. Dat kun je zo gek maken als je zelf wilt, maar in de basis komt het neer op het volgende: investeren.

Het idee achter investeren is dat er een grote kans is dat je er meer geld uit haalt dan je erin stopt. Hoe groter het risico, des te groter het potentiële rendement vaak is. Een investering met een rendement van 10% is vrijwel altijd risicovoller dan een investering met een rendement van 4%.

Investeren kun je op verschillende manieren doen. Je kunt zelf handelen in aandelen (risicovol), je geld vast laten zetten (weinig risico en weinig rendement) of investeren in investeringsfondsen (gemiddeld risico, gemiddeld rendement). Je kunt zelf investeren in bedrijven (erg risicovol, kans op erg hoog rendement) of je geld wegzetten op je spaarrekening (momenteel verlies je geld vanwege de lage rente en inflatie).

Sparen is wat de meeste mensen doen. Maar met sparen bouw je nauwelijks vermogen op. Als je echt vooruit wilt komen zul je moeite moeten steken in het opbouwen van een portfolio. Dan zul je moeten uitzoeken hoe je je geld op een manier aan het werk kunt zetten die bij jou past. Ik investeer graag in duurzame energie, sociaal ondernemerschap en computertechnologie.

Wij kijken uit naar jouw succes en zijn er voor je om je te helpen als dat nodig is. Ga alsjeblieft naar “Mijn coach” als je vragen hebt of mail ons op info@Monkeycoach.nl

Met een Monkey groet,

MonkeyCoach® Helpdesk