sun-

1. Kies voor een betaalbaar vakantieland

Uit prijs vergelijkend onderzoek onder 20 populaire vakantiebestemmingen blijkt dat Hongarije het goedkoopste
land is om je vakantie door te brengen. Noorwegen en Zwitserland zijn daarentegen de duurste bestemmingen. Wanneer je een vakantie wilt gaan boeken kun je op vakantieveilingen.nl kijken of je hier misschien goedkoper uit bent.

2.Wat is je vakantiebudget?

Dit is het belangrijkste uitgangspunt bij het boeken van je vakantie. Als je je niet aan een bepaald budget houdt heb je veel kans dat je uiteindelijk toch veel te duur uit bent. Iedereen moet voor zichzelf beslissen hoeveel hij of zij kan én wil besteden aan een vakantie.

Rekenvoorbeeld: Stel dat je iedere maand € 200 spaart, dan heb je aan het eind van het jaar een bedrag van € 2400. Veel mensen gaan er vanuit dat dit hun daadwerkelijke vakantiebudget is. Je dient echter ook rekening te houden met onverwachte kostenposten zoals gemeentelijke heffingen of onvoorziene uitgaven (zoals wanneer je wasmachine kapot gaat, heel vervelend!). Neem dit mee in het berekenen van je budget door alle jaarlijks terugkerende kosten hier vanaf te trekken.

Nu je je vakantiebudget hebt vastgesteld, kun je op zoek gaan naar een vakantie die jij kunt betalen!

2. Plan een voordelig dagje uit

Wanneer je met het hele gezin naar een pretpark of dierentuin gaat kan dit aardig in de papieren gaan lopen, maar gelukkig zijn er altijd goedkopere opties te vinden. Op het internet kun je kortingsbonnen vinden voor leuke uitstapjes en in de zomermaanden worden er vaak gratis festivals georganiseerd.

Kijk eens op Dagticket.nl

Hier vind je toegangskaartjes voor meer dan 50 attractieparken, dierentuinen, musea en attracties in heel Europa.

 

3. Beperk je internetkosten

In het buitenland kunnen je internetkosten hoog oplopen. Vaak kun je bij je telefoonprovider een goedkopere internetbundel afsluiten voor in het buitenland. Internet via wifi is vaak ook goedkoper dan wanneer je gebruik maakt van mobiel internet.

 

Tips om je kosten in de hand te houden

Beperk je dataverbruik:

 • Maak zoveel mogelijk gebruik van gratis wifi. Zo voorkom je onverwachte kosten achteraf.
 • Zet de functie dataroaming alleen aan als je wilt internetten en zet hem daarna weer uit. In de handleiding van je telefoon kun je vinden hoe je deze functie uitzet.
 • Voor internetten in het buitenland geldt een datalimiet van €60,50. Om je internetgebruik voort te zetten wanneer je deze limiet bereikt hebt moet je de limiet handmatig uitschakelen. Daarna volgen er geen waarschuwingen meer. Installeer een datateller op je smartphone om zicht te houden op je datagebruik en dus de kosten in de gaten te kunnen houden.
 • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de veiligheidsrisico’s wanneer je gebruikt maakt van wifi. Houd er rekening mee dat je internetgebruik in het buitenland buiten je normale internetbundel valt en dat de kosten voor dataroaming dus bovenop je abonnementsgeld komen.
 • Wees voorzichtig met het bekijken en versturen van video’s. Ook met downloaden van muziek en het luisteren naar streaming-muziek (via bijvoorbeeld een internetradiostation) verbruik je erg veel data, net als bij het downloaden en versturen van foto’s in hoge kwaliteit.
 • Bezoek zo veel mogelijk mobiele websites. Hiervoor zet je een m. of mob. voor de url van de website. Voor het laden van deze sites is veel minder data nodig. Je kunt op je telefoon instellen dat de mobiele versie van een website automatisch wordt geladen.
 • Zet automatisch updaten/synchroniseren van diensten als Facebook, Twitter en e-mail uit. Stel je e-mail zo in dat berichten, of in ieder geval grote bestanden, niet automatisch worden opgehaald.

 Beperk je belkosten:

 • Providers hebben de wereld in verschillende zones verdeeld. Check tot welke zone en welk bijbehorend zonetarief je vakantieland behoort. Met name voor landen buiten de EU (zoals Turkije en Zwitserland) loont het om bij de provider het tarief op te zoeken voor je je mobiel er gaat gebruiken.
 • Houd er rekening mee dat de kosten voor gebruik in het buitenland meestal bovenop de kosten van je abonnement komen. De minuten, sms’jes en MB’s die je in het buitenland gebruikt vallen buiten je bundel en worden apart berekend.
 • Kijk goed naar de voorwaarden van ‘buitenlandvoordeelopties’. Sommige bundels kun je bijvoorbeeld niet meer uitzetten. Je blijft ervoor betalen tot je abonnement is afgelopen.

 

 1. Rijd zuiniger en tank goedkoper

Met een zuinige rijstijl kun je 10 procent besparen op je benzinekosten. Vakantiegangers die met de auto reizen, doen er vaak ook goed aan om net over de grens te tanken. Een liter Euro95 is in Luxemburg bijvoorbeeld circa 25 procent goedkoper dan in Nederland. Lees meer in het artikel “10 tips om te besparen op benzine”.

 

5. Houdt rekening met de seizoenen

Wanneer je in het juiste seizoen gaat shoppen kun je veel geld besparen. In de zomer betaal je vaak een stuk minder voor een wintersportoutfit dan in de herfst of winter. Daarnaast is het vrijwel het hele jaar gunstiger om vlieg- of treintickets ruim van te voren te boeken.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment