Veel geld besparen

1. Wekelijkse ‘geld check’.

Om een goed overzicht te krijgen van je inkomsten en uitgaven is het handig om eens in de week te kijken naar je budgetplan. Bewerk je budgetplan wanneer nodig. Zo kom je er ook snel achter of je die week teveel hebt uitgegeven of dat je wat meer uit kan geven. Dit is ook erg handig wanneer je voor iets spaart. Zo voorkom je dat je veel minder geld hebt dan je zelf dacht. Of andersom.

2. Plan je maaltijden voor de week

Eten is een grote uitgave je leven. Door elk weekend een paar minutjes vrij te maken om je maaltijden de komende week te plannen zal je zeker geld besparen. Neem bij het boodschappen doen contant geld mee. Neem hierbij niet meer mee dan je nodig hebt.

3. Maak gebruik van nieuwe vakantie boekingen.

Een plek zoeken op je vakantiebestemming kan een stuk makkelijker gaan. Huur vakantiehuizen met websites als Airbnb. Ook je eigen huis kan je verhuren op deze website terwijl je op reis bent om zo jouw reiskostente dekken; een win-win situatie.

4. Werk meer.

Het klinkt heel voor de hand liggend. Dat is het ook wel een beetje. Maar door meer te werken is er ook minder tijd om te shoppen en geld uit te geven. Dus kijk of je meer kan werken en achtervolg de carrière die je graag wil hebben.

5. Vergelijk artikelen online

Tegenwoordig is het vaak niet meer nodig om zelf research te doen naar een product. Heb je een product in de winkel gezien met een flink prijskaartje. Dan kan het handig zijn om te wachten met de aankoop. Gebruik bijvoorbeeld websites als vergelijk.nl of beslist.nl om te kijken waar het product het voordeligst is.

6. Kwaliteit tegen Kwantiteit

Wanneer je krap zit met geld lijkt het misschien verstandig om geen dure kleding te kopen. Het is dan ook vaak verleidelijker om een goedkope winkel binnen te stappen. Het kan echter voordeliger zijn om een kwaliteitsproduct aan te schaffen in plaats van een goedkoop product. Door te kiezen voor kwaliteit kan je geld besparen op lange termijn. Dit geld voor eten, kleding, elektronica, enzovoort. Let op; dure merkkleding is niet altijd een kwaliteitsproduct.

7. Vergelijk je financiële leven niet met dat van anderen.

Voor sommige mensen is het moeilijk om minder geld uit te geven en zichzelf niet te vergelijken met anderen, met name celebraties. Het is belangrijk om te beseffen wat jij het meest belangrijk vindt voordat je een financieel plan opbouwt. Dit zal jou voorruit helpen naar je financiële doelen. Daarnaast zal je sneller stoppen met geld spenderen aan dingen die je niet nodig hebt, om indruk op mensen waar je niet van houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment