Hoe bereik je financiële vrijheid

De stappen naar financiële vrijheid

De meeste mensen in Nederland leven van salaris naar salaris. Met grote uitgaven als het kopen van een auto, het aanschaffen van een huis en het starten van een familie, is het niet gek dat men geen rekening houdt met het sparen voor de toekomst. Dit is niet verkeerd en je kunt prima leven op deze manier. Wanneer je echter geen geld bewaart en in de schulden staat, is het verstandig om je financiële gedrag aan te passen.

Volg dan de volgende stappen die je zullen helpen naar een makkelijker financieel leven.
Investeer in jezelf
Het grootste bezit in jouw leven zijn je vaardigheden, kennis en ervaring. Investeer daarom veel in jezelf. Hier zal je baat bij hebben in de toekomst. De moeite die je onderneemt om hoger op de ladder te komen kan veel meer impact hebben op je financiële zekerheid dan door elke maand geld opzij te leggen.

Wordt een planner
Veel onderzoeken geven aan dat mensen die denken aan de toekomst meer welvaart hebben dan mensen die dit niet doen. Succesvolle mensen stellen doelen. Deze doelen proberen zij te bereiken door plannen te maken. Probeer daarom eens financiële doelen te stellen en maak een realistisch om dit te bereiken. Het zal misschien niet in een keer lukken, maar je zult in ieder geval van leren. Door doelgericht te leven krijg je meer controle over je leven.

Plannen voor je pensioen?
Weinig jonge mensen denken al aan hun pensioen. Dit is niet heel zorgelijk. Als je echter nu al stappen neemt door in termijnen telkens geld opzij te zetten zal dit werken in jouw voordeel. Het belangrijkste is dat je een gewoonte van sparen maakt.

Leef onder je inkomen
Na je eerste baan of promotie is het makkelijker om geld opzij te leggen. Je bent immers nog gewend aan je oude koopgedrag. Leg bij salarisverhoging het extra geld bijvoorbeeld opzij in plaats van duurder te leven. Focus je ondertussen op je carrière en verantwoordelijkheden op het werk en het inkomen zal nog meer groeien. Als je iets onder je inkomen blijft leven zal je spaargeld altijd blijven groeien.

Wanneer je nog jong bent kan het nemen van grote risico financieel gezien een verstandige keuze zijn. Natuurlijk kan het niet goed uitpakken. Maar onthoud; fouten zijn lessen. Wanneer je jong bent heb je nog veel jaren om te herstellen. Een voorbeeld kan zijn het verhuizen naar een stad waar meer banen worden aangeboden. Of van baan switchen waar meer potentie in zit voor jou.

Heb jij een financiële planner nodig. Ga naar http://monkeycoach.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment