Geen categorie

Het hoeft echter niet voor jou zo te zijn.

Iedereen kan financieel succesvol of zelfs rijk worden met de juiste instelling en begeleiding. Het is een kwestie van veel sparen en slim investeren

In dit artikel leer je 3 simpele manieren om meer geld over te houden. Meer overhouden is de eerste en belangrijkste stap naar financieel succes. Het is onmogelijk om rijk te worden wanneer je meer uitgeeft dan je verdient. Investeer je het geld dat je bespaart op een verstandige manier, dan kan je straks jaren eerder met pensioen.

3 spaartips om meer geld over te houden

Spaarzaam leven is totaal niet moeilijk.

Het is een mentaliteit. Iemand die wilt afvallen heeft ook niets aan een paar goedkope afvaltips – hij of zij moet gezonder leven, en dat betekent meer sporten, gezonder eten, en minder snoepen. Zo werkt het ook met geldzaken: wil je rijk worden, dan moet je financieel gezond leven. Minder uitgeven, minder onnodige kosten, meer sparen en investeren.

1. Doe geen domme dingen met je geld

Minder geld uitgeven hoeft geen moeite te kosten. Je hoeft niet te besparen op leuke dingen, lekker eten, of je hobby’s.

De beste en slimste manier om geld te besparen is om simpelweg minder domme dingen te doen. Het grootste deel van de uitgaven die je doet zijn compleet onnodig. Denk bijvoorbeeld aan je fiets die is gestolen nadat je hem niet goed op slot had gedaan. Als je even te tijd had genomen hem aan de ketting te zetten, dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest.

Hier zijn een aantal voorbeelden van domme dingen die mensen met hun geld doen, die je heel eenvoudig kan voorkomen:

 1. Cjib – Boetes en bekeuringen
 2. Gokken in het Casino
 3. Extreem dronken worden– zodat je spullen kapot gaat maken
 4. Verzekeringen en abonnementen
 5. Creditcard niet op tijd betalen

Ja, het is heel eenvoudig om op verzekeringen en abonnementen te besparen. Mensen nemen compleet onnodig veel te makkelijk verzekeringen op allerlei dingen. Als je goed voor je spullen zorgt heb je geen verzekering nodig. Bovendien is de kans groot dat je bij schade of diefstal alsnog een deel zelf moet betalen.

Abonnementen idem. Bedrijven die hun geld verdienen aan abonnementen worden rijk aan mensen die hun speurdersabonnement vergeten te stoppen nadat ze niet meer van het product gebruik maken. Kijk eens kritisch naar je lopende abonnementen. Waarschijnlijk vind je er een paar waar je bijna nooit meer gebruik van maakt.

2. Doe geen domme dingen met je spullen

De tweede supersimpele bespaartip is om geen domme dingen te doen met je spullen.

Ik had het er net al even over, maar als je goed op je spullen let is er geen enkele reden om een verzekering af te sluiten. Voor een paar euro koop je een hoesje voor je iphone waardoor de kans op schade opeens stukken kleiner is. Dan is het natuurlijk onlogisch om tientallen euro’s per maand aan verzekeringen te betalen.

Benieuwd wat voor domme dingen je nog meer met je geld doet?

 1. Niet goed voor je spullen zorgen
 2. Spullen kopen die je toch nooit zal gebruiken
 3. iPads kopen 

 

3. Doe geen domme dingen met jezelf

De laatste belachelijk simpele bespaartip is dat je gezond moet leven. Hier zijn drie manieren waarop je bespaart als je gezonder leeft:

 1. Minder ziektekosten
 2. Lagere verzekeringspremie
 3. Minder ziekteverzuim

Gezonder mensen zijn minder ziek (logisch), maar ze zijn ook productiever, werken beter, en hebben op de lange termijn meer kans op promotie of salarisverhoging.

Bekijk het maar vanuit het opzicht van je baas. Wie ben je eerder bereid te belonen? De jongen die continu ziek is, en de keren dat hij gezond genoeg is om op werk te komen niet productief werkt en de rest van de werknemers aansteekt, of de fitte, gezonde vrouw met pit en enthousiasme?

Wat te doen met het geld dat je bespaart

Wat doe je als je deze belachelijk simpele bespaartips hebt toegepast en elke maand geld overhoudt?

Als je financieel succesvol of rijk wilt worden dan doe je er goed aan het geld te investeren in bezittingen. Op je spaarrekening wordt het geld elk jaar minder waard door inflatie. Door te investeren wordt je geld juist elk jaar meer waard.

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment