Geen categorie

Komend jaar wordt het jaar van de waarheid voor crowdfunding, de financieringsvorm waarbij het publiek gezamenlijk projecten financiert.

Crowdfunding is op dit moment de snelst groeiende vorm van financiering, zo blijkt uit onderzoek van het consultancy kantoor dat gespecialiseerd is in crowdfunding. In 2015 is er meer dan 100 miljoen euro opgehaald. Toch zijn er twijfels of het nu kan doorgroeien. Dat is voornamelijk te wijten aan een gebrek aan transparantie “Er is in Nederland eigenlijk geen enkel platform dat volledig transparant is over het aantal investeringen dat uiteindelijk een negatief rendement oplevert.”

Groot-Brittannië als voorbeeld
Dat is nu juist belangrijk voor investeerders die serieus geld in crowdfunding willen stoppen. Het wordt allang niet altzheimermeer alleen gebruikt voor donaties of komisch bedoelde projecten. “Het is ook voor zakelijke investeringen waaraan je meedoet zodat je rendement kan behalen.” We kunnen ons voorstellen dat platforms het vrijgeven van informatie over rendement spannend vinden, maar zegt dat deze stap wel nodig is omdat te laten zien dat crowdfunding een volwassen vorm van financiering is.

Neem bijv. Groot-Brittannië. “Daar eisen alle platforms van elkaar dat ze laten zien welke projecten wel en niet lukken. En gemiddeld wordt er wel rendement behaald.”

Fijne jaarwisseling gewenst!

Hoe ga jij met je geld om? Wat vind je belangrijk? Mocht je vragen hebben stuur een mail naar customersupport@Monkeycoach.nl en wij geven antwoord op de vragen welke je hebt.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in. Ga naar www.MonkeyCoach.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment